După trei ani în care s-au acuzat reciproc, au ajuns şi în instanţă, şi chiar au declanşat un adevărat război mediatic, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, Radu Bitea, şi arbitrul FIFA Octavian Şovre au decis să îngroape "securea războiului". Aceştia au semnat un contract de mediere, prin care informează publicul că pun capăt disputelor dintre ei, după cum se precizează într-un comunicat al AJF, transmis miercuri.

Conform documentului, contractul de mediere a fost semnat pentru a "oferi un exemplu în spiritul fair-play-ului".

Iată textul contractului de mediere dintre cei doi:

"DOMNUL ŞOVRE OCTAVIAN, în calitate de arbitru international FIFA şi DOMNUL BITEA RADU TRAIAN, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor au hotărât să ajungă la o situaţie privind medierea tuturor disensiunilor.

După mai bine de trei ani de la alegerea în calitate de preşedinte a domnului Radu Bitea dorim să dăm un EXEMPLU în spiritul fair-play-ului din sportul pe care îl deservim. Sperăm să fim exemple şi pentru alte persoane angrenate în lumea sportului şi nu numai. Suntem profesionişti în activitatea noastră şi considerăm că este cea mai bună soluţie pentru noi, pentru sport, pentru activitatea fotbalistică. Astfel de conflicte şi neînţelegeri nu pot avea decât consecinţe negative în plan sportiv, social ori personal. Considerăm oportună această mediere şi avem împreună convingerea că vom continua activitatea profesională cu succes".

Război de uzură

Reamintim că disensiunile şi acuzele dintre cei doi au început în urmă cu mai mulţi ani, odată cu organizarea ultimelor alegeri la conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, când Octavian Şovre nu a fost acceptat pe lista de candidaţi la funcţia de preşedinte, iar acesta l-a acuzat pe Radu Bitea, că, la rândul său, nu îndeplineşte toate criteriile pentru a a fi pe listă şi implicit a conduce forul fotbalistic judeţean.

Între timp, scandalul s-a amplificat. Cel mai recent, la începutul lunii iunie, Conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor şi-a anunţat victoria din procesul intentat de Şovre, pe care l-a declarat persoană indezirabilă în fotbalul şi arbitrajul bihorean, şi a sesizat comisiile jurisdicţionale ale Federaţiei Române de Fotbal cu privire la "încălcarea Regulamentului de Organizare şi Desfăşurare a Activităţii Arbitrilor de Fotbal" de către acesta. Mai concret, că a făcut plângeri împotriva diriguitorilor fotbalului local.

Şovre a răspuns, pe Facebook, printr-un mesaj în care dădea de înţeles că Radu Bitea a făcut "performanţe" prin "birturi", adăugâd o fotografie cu Radu Bitea îmbrăcat în echipament sportiv cu numele Şovre pe spate, precizând şi că "degeaba poartă tricoul cu numele meu. Şi eu merg la Filarmonica de 30 de ani, dar... tot nu ştiu să cânt".