Un număr de 15 persoane din cele 20 reţinute, miercuri seara, în ancheta de braconaj pornită în Bihor au fost duse, joi, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din Salonta cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. Solicitarea a fost făcută de Parchetul Salonta, iar printre cei vizaţi se numără un fost consilier judeţean PSD, doi medici, fermieri şi oameni de afaceri.

Potrivit portalului Judecătoriei Salonta, instanță care judecă propunerea de arestare, cele 15 persoane prezentate în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi sunt fostul consilier judeţean PSD Iosif Ştefan Dulău, administratorul Asociaţiei de Vânătoare Tinca, paznicul asociaţiei, Gheorghe Gliţă, fraţii Andrei, Nicolae şi Sorin Sarca, patronii unor firme de comerţ cu material lemnos şi materiale de construcţii din comună, dar şi medicii Aurel Marţi, respectiv Florin Plăian, şi afaceristul Mircea Hadade, patron de firme de construcţii şi case de schimb valutar din Oradea. 

După cum BIHOREANUL a relatat deja, acuzaţiile aduse sunt, după caz, de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, uz de armă ilegal, uciderea animalelor cu intenție fără drept, fals, uz de fals și favorizarea făptuitorului.

În ancheta pornită de Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, un număr de 21 de persoane au fost puse sub acuzare, iar 20 au fost reţinute, miercuri, de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bihor după ce, în luna septembrie, poliţiştii şi procurorii din Salonta au desfăşurat 17 percheziţii domiciliare, toate în Bihor, la 17 persoane fizice, dar şi la o persoană juridică, pentru acuzaţii de braconaj, uciderea animalelor, cu intenţie şi fără drept, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

La percheziții au fost găsite atunci o sumedenie de arme și elementele de muniție, undele deținute legal, altele nelegal, precum și sute de peste 100 de trofee de căprior, 14 trofee de cerb comun, plus altele de mistreț, vulpe, ba chiar și urs.

UPDATE. Verdict amânat

Audierile de la Judecătoria Salonta s-au întins până joi seara, motiv pentru care judecătorul de drepturi şi libertăţi a amânat pronunţarea verdictului pentru ziua de vineri. Cum, între timp, măsura reţinerii, dată pentru o perioadă de 24 de ore, a expirat, cei 15 inculpaţi duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, precum şi cei 5 suspecți rămași în Arestul Poliţiei Bihor au fost eliberaţi. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!