Când i-am văzut pe finanțiști că pun de grevă spontană, am crezut că protestează pentru că nu sunt lăsați să-și facă meseria. România are cea mai mică rată de colectare a taxelor din Europa, iar dacă am fi măcar la nivelul Bulgariei nu ar mai exista nicio gaură în buget. Când colo, angajații luptă să nu-și piardă privilegiile.

SRL-iști plătiți cu minimum pe economie, ajutați-i pe milogii de prin birouri, care au salarii de 2.000 euro pe lună, să vadă Munții, Marea și Delta pe banii voștri! Guvernanți, nu vă atingeți de sporul de calculator, că e ceva ieșit din comun să izbești în taste! Chit că a recompensa un birocrat cu spor de calculator e ca și cum ai da spor de sapă țăranilor și spor de cagulă tâlharilor.

Angajații din zona militarizată primesc bani de hrană și haine. Păi, dacă primesc bani de mâncare, salariul este ca să aibă ce băga la CEC? Iar dacă nu primesc bani de haine, vin în pielea goală la serviciu? Unde mai pui că li se dă și spor de confidențialitate, de parcă treaba lor nu ar fi să caște ochii și să-și țină pliscul!

Se mai dau și sporuri de antenă, probabil pentru că în timpul orelor de program se uită la Antena 1 și Antena 3. Cel mai tare e, însă, sporul de solicitare neuropsihică. Adică angajații sunt stresați că vin la muncă! Păi, azi numai în somn și la bufet nu ești solicitat neuropsihic, conform proverbului „Nu e lucru ca odihna, nici scaun ca la bufet”. 

Dacă premierul Marcel Ciolacu se codește să facă reformă, să-l lase pe Ilie Bolojan 10 zile premier. Să vezi atunci reduceri de sporuri și personal! Am zis 10 zile pentru că oricum nu ar rezista mai mult: l-ar împușca cei care nu vor să renunțe sub nicio formă la sporuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!