Proiectul Live @Bers Nova continuă, vineri, cu un concert dat de trupa "iarba Fiarelor" ce cântă transylvanian folk, care va fi găzduit tot de grădina berăriei artizanale din Parcul Industrial Borş.

"Încetuc, cu treabă bună, ne adunăm vineri, 20 mai, pe lângă scena Bers Nova pentru o doină de stâmpărare, un cantec fecioresc, o mantră cu hăulituri, şi multă bere bună, alături de iarba Fiarelor! Prin fuziunea sunetului acustic cu graiul transilvănean, iarba Fiarelor actualizează temele şi motivele muzicale folclorice omniprezente în interiorul arcului carpatic şi le transpune într-un sound unic!", transmit gazdele.

Biletele s-au pus în vânzare pe bersnova.ro, la preţul de 25 de lei. Ele vor putea fi cumpărate şi în seara evenimentului de la intrarea în grădina berăriei Bers Nova. 

Trupa „iarba Fiarelor” s-a lansat în 15 iunie 2018, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. În perioada 2018-2019, trupa a cântat la evenimente precum BTLive @ Club Control, Festivalul de Carte şi Muzică Libris, Filmul de Piatra #12 - TĂŞULEASA CAMP Edition. În paralel, iarba Fiarelor a înregistrat primul album de studio - Desculţ. Materialul a fost lansat în iunie 2020, la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud şi online pe platformele de streaming.

Formaţia poartă numele unor ierburi legendare. În mitologie, iarba fiarelor este o plantă misterioasă care descuie lacăte. În Franţa i se spune Herbe du Pic - adică Iarba Ciocănitoarei. Germanii o cunosc sub denumirea de Springwurzel - adică Iarba sfărâmătoare; Italienii o numesc Sferacavallo - adică Despotcoveşte calul; Ruşii, Razriv-trava – adică Iarbă desfăcătoare; Sârbii, Raskovnic - Desfăcătoarea.

În această primăvară, Bers Nova a mai găzduit concerte susţinute de invitaţi precum Cargo, Celelalte Cuvinte, Dirty Shirt. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!