Scandalul privind fraudarea concursului de directori de școli continuă să genereze reacții în spațiul public bihorean.

După ce vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan, a anunțat joi o nouă campanie de curățenie în județ, adversarii politici din PSD îi arată cu degetul pe liberali, pentru că l-au implicat în acțiune și pe șeful Inspectoratului Școlar, Horea Abrudan, membru PNL, pe care îl consideră vinovat cel puțin moral pentru fraudarea concursului de directori de școli din 2021.

În opinia lor, asocierea nu este potrivită, iar Luna Curățeniei, un eveniment ajuns în Bihor la a treia ediție, este menită să „acopere” scandalul concursului de directori fraudat, unde procurorii DNA Oradea au trimis în judecată doi profesori din anturajul lui Abrudan: pe Mioara Țigan, fosta șefă a Casei Corpului Didactic, și pe Sorin Cuc, fost director al Școlii Gimnaziale Avram Iancu.

„Curățenia selectivă nu poate acoperi asanarea morală de care are nevoie PNL Bihor. Găselnița PNL Bihor de a acoperi scandalul în care acest partid a aruncat Inspectoratul Școlar Județean, prin fraudarea concursurilor de directori, este una de „noaptea minții””, se arată într-un comunicat transmis vineri de PSD Bihor.

„Ieri, am constatat cu stupoare că vicepreședintele Consiliului Județean Bihor Mircea Mălan a considerat că persoana cea mai potrivită care să fie alăturată unei campanii de curățenie în județ este inspectorul general școlar Horea Abrudan, omul care a organizat acel concurs de tristă faimă pentru învățământul bihorean. PNL Bihor a cooptat în organizarea concursului de curățenie omul lor care s-a ocupat de concursul fraudat de directori! Complicitate sau incompetență?”, se întreabă social-democrații.

În final, aceștia forțează și o asociere între colectarea deșeurilor și frauda din învățământ, spunând că elevii bihoreni „trebuie educați să colecteze selectiv cu adevărat, nu prin concursuri trunchiate și organizate de persoane care se ocupă cu fraudarea acestora”.

Reamintim că PSD Bihor a cerut demiterea lui Horea Abrudan, din pricina scandalului privind fraudarea concursului de directori, iar USR Bihor a solicitat anchetarea lui disciplinară, precum și recorectarea tuturor lucrărilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!