Construcția noii clădiri a Grădiniței 51 cu program prelungit, din zona Căii Clujului din Oradea, a fost finalizată.

Se deschide pe 15 ianuarie!

Ridicată în curtea fostei Grădinițe 51 din vecinătatea Școlii Gimnaziale Ioan Slavici, noua clădire va deservi 60 de copii din cartierele Tineretului și Tokai. Imobilul vechii grădinițe, care nu mai oferea condiții adecvate, va fi demolat.

„Începând din 15 ianuarie, copiii din zona Calea Clujului vor avea o grădiniță nouă și modernă. Primăria Oradea a finalizat construcția realizată în apropierea Școlii Gimnaziale Ioan Slavici, în locul vechii Grădinițe nr. 51, aflată într-o stare degradată (foto jos). Construcția imobilului a devenit posibilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020, azi având loc preluarea clădirii”, a anunțat miercuri municipalitatea orădeană printr-un comunicat de presă.

Clădirea cea nouă, finanțată din fonduri europene, a fost ridicată cu contribuția direcțiilor Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea.

Cu acces separat

Noua grădiniță, amenajată pe un teren de 3.300 de metri pătrați, are o suprafață construită de 656 metri pătrați.

Potrivit comunicatului municipalității, clădirea cu trei săli cuprinde mai multe spații, de la filtru-vestiar pentru copii, izolator cu grup sanitar propriu și spațiu multifuncțional de joacă până la sală de mese, spălătorie, depozite, vestiar cu grup sanitar și altele.

Imobilul este prevăzut și cu o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

„Clădirea a fost în așa fel proiectată încât să se evite aglomerarea de la orele de vârf, respectiv circulația copiilor să fie separată de cea dedicată activităților administrativ-gospodărești. Astfel, accesul auto se va realiza din strada Delfinului, iar accesul părinților și al copiilor pe o alee pietonală”, a transmis Primăria.

Construcția noii grădinițe, executată de firma Vitan Exim pentru 4,8 milioane lei fără TVA, a demarat în primăvara anului trecut.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!