Construcţia noii Grădiniţe 51, cu program prelungit, aferente Şcolii Generale Ioan Slavici din Oradea, va începe luna aceasta pentru suma de 3,9 milioane lei fără TVA.

Cu finalizare în termen de un an

Lucrările, cu termen de predare de 12 luni, vor fi finanţate în proporţie de 98% din fonduri europene, iar diferenţa va fi asigurată de la bugetul local.

"O nouă grădiniţă cu program prelungit se va construi în Oradea. În acest sens, a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor cu SC Vitan Exim SRL, câştigătorul licitaţiei", a transmis joi, Primăria.

Potrivit comunicatului municipalităţii, grădiniţa va deservi copii între 6 şi 7 ani proveniţi din familiile orădene care locuiesc în cartierele Tineretului şi Tokay, dar şi în comunele situate în estul Zonei Metropolitane Oradea.

"Noua grădiniţă nr. 51 se va construi în curtea actualei grădiniţe, care, ulterior, va fi demolată", se menţionează în comunicat.

Actualul imobil, vechi de 80 de ani, se află într-o avansată stare de degradare, nu are autorizaţie sanitară de funcţionare şi nici cabinet medical avizat.

Grădiniţa cu 60 de locuri

Viitoarea grădiniţă, construită pe un singur nivel, va avea o suprafaţă construită de 656 metri pătraţi.

Accesul auto se va face din strada Delfinului, iar cel al părinţilor şi copiilor printr-o alee perimetrală.

"Grădiniţa va cuprinde trei săli, cu o capacitate de 60 de locuri. Funcţionalitatea acesteia este asigurată de următoarele spaţii: filtru-vestiar pentru copii, izolator cu grup sanitar propriu, vestiar, grupuri sanitare pentru fiecare sală de grupă, spaţiu multifuncţional de joacă, bucătărie, sală de mese, spălătorie, depozite, holuri, vestiar cu grup sanitar pentru educatoare şi personal administrativ, punct termic şi rezervă de incendiu. Circulaţia copiilor va fi separată de activităţile administrativ-gospodăreşti", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Construcţia din zidărie de cărămidă portantă, cu pereţi de compartimentare din cărămidă şi cu şarpanta din lemn cu învelitoare din tablă fălţuită va fi termoizolată perimetral.

În cadrul lucrărilor va fi realizată şi reţeaua de curenţi slabi: sistemul de detecţie şi avertizare în caz de incendiu, sistemul de supraveghere video, antiefracţie şi instalaţia de stingere a incendiului prin reţele de hidranţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!