Fermierii şi transportatorii bihoreni îşi continuă mişcările de protest. Oamenii mărşăluiesc şi marţi cu viteză redusă pe şoseaua de centură a Oradiei și spun că nu vor renunța până când revendicările lor nu vor fi rezolvate.

Marşul motorizat, la care participă circa 17 tractoare şi mai multe camioane şi maşini mici, este programat să se desfășoare între orele 12 și 16.

Coloana de utilaje, mai scurtă decât în zilele precedente, dar cu acelaşi efect de îngreunare a traficului, va urma traseul dintre sensurile giratorii de la intersecţia cu străzile Uzinelor şi Cazaban de pe inelul ocolitor al oraşului.

Protestatarii au pornit după ora 12 din parcarea de la Remarkt, de la ieșirea din Oradea spre Biharia.

"Suntem mai puţini decât în alte zile pentru că mulţi fermieri participă la un simpozion pe teme de agricultură, dar protestele vor continua şi în zilele următoare, iar vineri vrem să organizăm un miting mai mare", a declarat pentru BIHOREANUL fermierul Florin Ciurdariu.

În ciuda declarațiilor făcute luni seară de ministrul Agriculturii, care arăta că s-a ajuns la o înțelegere cu privire la 13 măsuri pentru ajutorarea fermierilor din România, Ciurdariu a precizat că fermierii nu vor renunța la proteste.

După cum BIHOREANUL a mai scris, fermierii şi transportatorii din întreaga ţară au început să iasă în stradă începând de săptămâna trecută nemulţumiţi de preţurile mari la combustibil, taxele de drumuri, asigurări şi impozite care îi împing în faliment.

Potrivit presei centrale, pentru marţi sunt anunţate marşuri de protest pe şoselele de centură a 13 oraşe mari din ţară printre care Bucureşti, Baia Mare, Bistriţa, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava.

În paralel, au loc negocieri între reprezentanţi ai diferitelor ministere şi ai protestatarilor pentru detensionarea situaţiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!