Imobilul din strada Unirii 7, aflat în stare de degradare, a intrat în reabilitare. Clădirea, una dintre puţinele nereabilitate din zonă, va fi supusă unui amplu proces de refacere.

"A început montarea schelelor pe clădirea situată în Piaţa Unirii nr. 7, în vederea execuţiei lucrărilor de reabilitare", a anunţat vineri Primăria.

Potrivit comunicatului, "reabilitarea vizează refacerea faţadelor exterioare şi interioare (curte), a balconului, reparaţii tâmplărie, dar şi schimbarea învelitorii".

Lucrările vor cuprinde, printre multe altele, desfacerea şi refacerea tencuielilor, refacerea zugrăvelilor, înlocuirea ferestrelor şi uşilor cu altele din lemn masiv de culoare maro, reabilitarea sistemului de colectare a apelor pluviale şi refacerea soclului.

"Învelitoarea va fi schimbată, urmând să se realizeze consolidări asupra şarpantei acolo unde este cazul, inclusiv montarea unui sistem parazăpadă", se menţionează în comunicat.

Lucrările, în valoare de 1,2 milioane lei, cu TVA inclus, vor fi executate de firma Glory Residence, în termen de 12 luni.

Clădirea ridicată în anul 1900 la intersecţia străzilor Iuliu Maniu şi Avram Iancu, risca să fie demolată, conform proiectului municipalităţii de lărgire a frontului stradal pe aceasta din urmă.

În final, municipalitatea şi-a amânat proiectele, având în vedere că în imediata vecinătate, pe aceeaşi parte a străzii, există Casa Turcească, declarată monument istoric, deci de neatins.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!