Trei elevi au venit mangă la ore într-o școală din Hidișelul de Sus. Pentru că, deh, ca omul beat, s-au apucat să facă scandal, a fost nevoie de intervenția Poliției. Unul dintre bețalăi, probabil mai nervos, nu l-a ascultat pe polițist și de aici circul a degenerat. Junele a fost încătușat pentru a putea fi scos din școală, iar apoi lucrurile au luat o turnură halucinantă.

Se știe că domnul ex-ministru plagiator Sorin Cîmpeanu a făcut o modificare în Legea educației prin care elevii nu mai pot fi exmatriculați din școală. Deci elevului aflat în avansată stare de ebrietate practic nu i se poate face nimic. Nu m-ar mira ca, după asemenea fapte, partidele aflate la putere să încerce să-l racoleze, că are stofă de lider pentru organizațiile de tineret.

În schimb, polițistul este cel care va fi cercetat disciplinar pentru că l-a încătușat pe turmentat! Chiar așa, măi, organule, păi, nu ți-e rușine să te iei cu brutalitate de loaza care a scăpat la sticla de pălincă? În ce drac’ de lume trăim dacă polițiștii nu-și pot face datoria, iar borfașii au mai mult drepturi decât oamenii cinstiți? Părinții elevului în cauză, decât să acuze Poliția, mai bine și-ar fi educat copilul și l-ar fi ținut departe de tirbușon.

Nu m-ar mira ca, pe lângă pedeapsa pe linie de serviciu, polițistul să fie dat în judecată de elev pentru că i-a știrbit imaginea. Că, poate nu știți, la noi orice infractor are o imagine la care ține foarte mult. De ceva vreme, ne trezim că indivizi ajunși deja la pușcărie pentru o sumedenie de fapte care survolează mai întreg Codul Penal se judecă cu noi pentru că le-am distrus imaginea. Adică omul a dat în cap pe stradă, a jefuit victima, nu înainte de a o viola, dar ține la imaginea lui de cetățean onorabil, pe care noi am știrbit-o în presă.

În școli, cafteala e la modă, evident, doar dacă e filmată, pentru că degeaba ești prost, dacă nu și claxonezi. Și în vremuri imemoriale, când eram la școală, copiii se băteau, e poate o treabă specifică vârstei. Numai că noi nu aveam cu ce ne filma și cred că, și dacă am fi avut, nu ne-am fi dat în stambă. Și nu neapărat că țineam la imaginea noastră, ci mai ales la integritatea corporală, pentru că părinții aplicau metodele lor clasice de educație și nicidecum nu s-ar fi războit cu milițienii...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!