Noua pistă de tip pumptrack pentru biciclete, skateboarduri și nu numai din Parcul Salca II a fost finalizată săptămâna trecută.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Primăria Oradea, aceasta este cea de-a doua pistă cu denivelări amenajată de municipalitate, după cea de pe malul Crișului Repede în zona străzii Sovata.

„Demarate la începutul lunii octombrie, lucrările la pista de pumptrack din parcul Salca II au fost recepționate săptămâna trecută. Suprafața totală a pistei este de aproximativ 1.194 metri pătrați, iar lungimea ei de 305 metri”, se menționează într-un comunicat al Primăriei Oradea.

După cu BIHOREANUL a mai scris, lucrările efectuate de firma Drumuri Bihor au cuprins de la decopertarea suprafeței, montarea pietrei sparte de mari dimensiuni, amenajarea denivelărilor, până la asfaltarea și marcarea pistei.

Conform viceprimarului Marcel Dragoș, „pentru o mai bună integrare în spațiul verde și o imagine coerentă a parcului, s-a optat pentru varianta construirii pistei de pumptrack din materiale naturale compactate manual și finisarea zonei de rulare cu asfalt, care oferă o bună  aderență”.

Pistele de pumptrack au suprafețe și forme speciale, cu denivelări și curbe pentru a face mai interesante cursele cu bicicleta, trotineta, skateboard, longboard sau role.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!