Orădeanul Darius Mabda, câştigătorul concursului "Românii au talent" din anul 2022, uimeşte în continuare cu talentul său. Duminică, acesta a câştigat premiul de cel mai bun dansator la competiţia Dance Star România, unde au participat peste 400 de sportivi.

Calificat la Mondiale

Concursul de dans a avut loc sâmbătă şi duminică, iar probele la categoriile de juniori la care s-a înscris Darius Mabda - acro dance, contemporan şi balet - au avut loc duminică.

"Au fost peste 400 de concurenţi, între care s-au numărat şi grupuri de doi, trei sau chiar 15 dansatori. Darius a fost înscris doar la probele solo. La finalul competiţiei, duminică, juriul a decis să-i acorde titlul Best Male al concursului şi un premiu de 400 de euro", a explicat luni, pentru BIHOREANUL, tatăl adolescentului, Marius Mabda.

Odată cu acest premiu, orădeanul în vârstă de 14 ani s-a calificat la Campionatul Mondial de dans, care va avea loc în acest an, în luna mai, în oraşul Poreč din Croaţia.

Săptămâna aceasta, sâmbătă, adolescentul va participa şi la concursul Dance World Cup din Bucureşti şi, în aceeaşi zi, seara, va dansa la Sala Palatului, în deschiderea concertului Boney M.

Un star în devenire

Darius Mabda a fost unul dintre cei doi români invitaţi la cea mai recentă ediţie a concursului "America's Got Talent: All Stars", unde a fost felicitat de juriul format din creatorul francizei, Simon Cowell, de Heidi Klum şi Howie Mandel.

Emisiunea a fost difuzată pe postul american de televiziune NBC, iar momentul său artistic a fost publicat pe YouTube la finalul lunii ianuarie: 

În anul acesta şcolar, orădeanul s-a mutat alături de tatăl său în Bucureşti, unde studiază baletul la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali".

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Darius şi-a descoperit pasiunea pentru dans la 7 ani, când imita coregrafii de pe YouTube, iar după primele cursuri de dans a fost remarcat de coregrafa Teodora Lăzuran din Oradea.

Primele premii importante le-a obţinut la 11 ani, în 2019. Locul I la Bucharest Dance Festival, premiul Best Male la Freedom Dance Festival Budapesta şi medalia de aur la Dance Star Croaţia sunt doar câteva dintre reuşite.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!