Orădeanul Darius Maba, câștigătorul concursului „Românii au talent” de anul trecut, uimește și americanii. Adolescentul de 14 ani i-a impresionat pe juraţii Heidi Klum, Simon Cowell şi Howie Mandel la prima sa apariţie în competiția "America's Got Talent: All Stars".

Filmările au avut loc în luna octombrie a anului trecut, însă momentul prezentat de dansatorul orădean a fost difuzat luni seară, pe NBC.

La competiţia americană au participat câştigători și finalişti din cadrul tuturor concursurilor ce fac parte din franciza "America's Got Talent", adică inclusiv "Românii au talent", unde în 2022 orădeanul a reuşit să câştige atât premiul cel mare de 120.000 de euro, cât și premiul de popularitate, în valoare de 10.000 de euro.

Potrivit regulamentului, juraţii, în frunte cu creatorul francizei Simon Cowell, pot doar să îşi exprime părerea cu privire la momentul artistic, publicul şi telespectatorii fiind cei care stabilesc cine merge în etapa următoare prin voturi transmise prin SMS.

Darius Mabda s-a prezentat în faţa juriului cu lacrimi în ochi, mărturisind că este emoţionat şi fericit că a ajuns pe scena "America's Got Talent".

Orădeanul a reuşit să-i cucerească pe jurați cu un moment de dans contemporan şi balet, plin de mişcări spectaculoase, pe melodia "In my blood" de la Shawn Mendes.

"A fost incredibil. Mişcările tale sunt ca ale unui contorsionist atunci când dansezi. Sunt impresionată de talentul tău", i-a spus orădeanului actriţa Heidi Klum, după ce s-a ridicat de pe scaun şi l-a aplaudat.

"Când ai început să dansezi m-am gândit că am mai văzut asta. După ce ai început să te mişti, ai schimbat totul", i-a spus şi Simon Cowell.

Darius Mabda a fost unul dintre cei doi români invitaţi la cea mai recentă ediție a concursului "America's Got Talent: All Stars". Într-o altă semifinală, a participat şi ventriloca Ana Maria Mărgean, câştigătoarea concursului „Românii au Talent” din anul 2021.

Organizatorii nu au anunţat, deocamdată, cine sunt câştigătorii semifinalelor, care vor merge mai departe în finala competiţiei.

Darius s-a mutat la Bucureşti

Cât despre Darius, după ce a câștigat concursul „Românii au talent”, acesta s-a mutat, de la Cluj, la București, unde studiază în continuare baletul la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali".

„M-am mutat alături de el, trebuie să-l susținem în tot ceea ce face”, a declarat, marți, pentru BIHOREANUL, tatăl băiatului, Marius Mabda. 

Așa cum ziarul nostru a mai scris, Darius şi-a descoperit pasiunea pentru dans la 7 ani, când imita coregrafii de pe YouTube.

El a atras repede atenţia prin uşurinţa cu care execută mişcări complexe, potrivite mai degrabă fetelor, mai flexibile decât băieţii.

Primele premii importante le-a obţinut la 11 ani, în 2019. Locul I la Bucharest Dance Festival, premiul Best Male la Freedom Dance Festival Budapesta şi medalia de aur la Dance Star Croaţia sunt doar câteva reuşite.

"În viitor vreau să plec în străinătate, la o şcoală de dans din Stuttgart (Germania) sau la una de balet din Madrid (Spania). Îmi doresc să ajung pe cele mai mari scene ale lumii, iar acum banii nu mai sunt o problemă", declara Darius, pentru BIHOREANUL, în vara anului trecut, imediat ce a devenit cunoscut în întreaga ţară datorită talentului său.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!