Elevi de la 12 școli din Bihor vor cânta sâmbătă, de la ora 20:30, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, pentru a marca Ora Pământului.

Ca în fiecare an, alături de profesorii coordonatori, dar și de părinți sau apropiați, ei se vor aduna la statuia Eroului Necunoscut din parc și vor interpreta diverse cântece din repertoriul național sau internațional, în semn de „prețuire față de natură”.

Copiii vor fi acompaniaţi de grupul de chitarişti al Liceului Tehnologic "Felix" din Sânmartin.

"Copiii din 12 școli din judeţul Bihor, alături de profesorii lor coordonatori, cu sprijinul Primăriei Oradea, îşi vor exprima recunoştinţa şi preţuirea faţă de natură împreună, prin muzică, prin solidaritate, prin trăire sinceră şi emoţii frumoase. Strângem de regulă câteva sute de copii şi sperăm să fie o ediţie cel puţin la fel de reuşită ca în anii precedenţi", a declarat, pentru BIHOREANUL, profesoara Nicoleta Ţâmpu, coordonatoarea evenimentului.

Şcolile implicate în proiectul organizat la nivel naţional prin Programul Cantus Mundi sunt: Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" Oradea, Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna", Şcoala Gimnazială nr. 11, Liceul Sanitar "Vasile Voiculescu", Liceul Teoretic "Lucian Blaga", Colegiul National "Onisifor Ghibu", Şcoala Gimnazială "Dimitrie Cantemir", Liceul "Don Orione", Şcoala Gimnazială "Dacia", Colegiul Naţional "Iosif Vulcan", Liceul Tehnologic "Felix" Sânmartin şi Şcoala Gimnazială "Zelk Zoltan" Valea lui Mihai.

Pentru a marca cum se cuvine Ora Pământului, luminile din Parcul 1 Decembrie vor fi oprite de la ora 20:30, după cum a mai menţionat profesoara Ţâmpu, care a precizat că o cerere în acest sens a fost înaintată spre aprobare Primăriei Oradea şi Agenția de Dezvoltare Locală Oradea.

Sâmbătă, peste 10.000 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile Programului Naţional Cantus Mundi se vor reuni în întreaga ţară în timpul Orei Pământului, între orele 20:30 şi 21:30. 

Ora Pământului este o manifestare cunoscută la nivel mondial ca Earth Hour, organizată pentru prima dată în istorie în 2007, în Sydney. De atunci, în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!