Până acum câțiva ani, puțini știau de existența unei păduri la capătul prăfuitei străzi Gh. Doja și aproape nimeni nu știa că jumătate din ea era proprietatea municipiului Oradea. Primul noroc al pădurii: noul stadion pică exact pe vechea Grădină Zoologică, așa că e nevoie de un nou amplasament. Prin urmare, mai devreme sau mai târziu, domnul Liviu Andrica se va vedea nevoit să-și mute lighioanele.

Inițial s-a propus ca amplasament pădurea de la Băile Felix, numai că acolo localnicii și edilii nu doresc așa ceva din motive olfactive, chit că grădina zoologică ar fi adus un plus semnificativ stațiunii. Așa că a apărut al doilea noroc, cu pădurea de la Săldăbagiu, care poate deveni sălaș pentru grădina strămutată. Iar avantajele sunt multiple, din moment ce lasă în urmă un spațiu de 7 hectare și se va întinde pe unul de 35 de hectare.

Pădurea Săldăbagiu e împărțită între comuna Paleu și municipiul Oradea. Aici apare al treilea noroc. Un investitor propune un parc de distracții în pădurea din Paleu. Dar cum riveranii nu doresc să aibă în preajmă o sursă, zic ei, de zgomot, primăria comunală, aflată ca toate administrațiile locale în campanie electorală, a propus mutarea parcului de distracție. Și unde anume? Ați ghicit, în pădurea de la Săldăbagiu.

Iată că, printr-un joc al întâmplării, putem avea la capătul străzii Doja, care anul acesta va fi și asfaltată, un parc de distracție și o grădină zoologică, oferite orădenilor care nu ar mai trebui să bată drumul până în Felix sau Hidișel ca să se relaxeze.

Dacă mai adăugăm faptul că prin zonă va trece și centura de nord a orașului, sporind semnificativ mobilitatea în zonă, putem spune că există o pădure cu noroc lângă Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!