Poate că pandemia de Covid-19 s-a domolit, dar măsurile de-atunci sunt şi acum în atenţia anchetatorilor.

Bihorel a aflat că procurorii orădeni au demarat o cercetare penală in rem, adică asupra faptei, după ce fostul director al Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, Florin Nicoară (mazilit pe vremea când Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor era condus de liberalul Virgil Blage), a făcut o sesizare penală, acuzând că valorile privind incidenţa îmbolnăvirilor cu Covid-19 au fost măsluite.

Nicoară a fost demis din funcţie în mai 2021, pe motiv că a menţinut orele online când Oradea era, conform datelor transmise unităţilor de învăţământ de către Inspectorat, în scenariul "verde", cu o incidenţă a îmbolnăvirilor de 0,98 la mia de locuitori, ceea ce ar fi însemnat ca toţi elevii şi profesorii să se întâlnească faţă în faţă.

În acelaşi timp, însă, Direcţia de Sănătate Publică publica date care arătau că în Oradea incidenţa era de 1,19 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar fi însemnat ca şcolile să rămână în regim online.

Fostul director acuză, deci, că cineva a "manevrat" datele transmise de Inspectoratul Şcolar tuturor unităţilor de învăţământ şi, de fapt, Colegiul Gojdu ar fi fost singurul care a respectat incidenţa reală.

Plângerea penală pe care Nicoară a făcut-o, prin intermediul avocatului Răzvan Doseanu, este acum în cercetare la Parchetul Oradea; mai rămâne de văzut dacă se vor găsi şi decidenţii incidenţelor multiple...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!