Toate parcările publice din centrul Oradiei vor fi gratuite pe toată perioada Oradea FestiFall.

Orădenii vor putea să lase maşina fără să plătească vreo taxă inclusiv în parkingurile etajate din zona centrală a oraşului.

Măsura se referă în mod expres la parcările supraetajate, pentru că oricum sâmbăta și duminica, în Oradea, parcările publice la sol sunt gratuite, indiferent de culoare.

"Începând de vineri, 11 octombrie, ora 18:00, până luni, 14 octombrie, ora 7:00, cele trei parcări supraetajate de pe străzile Independenţei, Iosif Vulcan, George Bariţiu vor fi gratuite, barierele acestora fiind ridicate", a anunţat luni Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Potrivit informării, măsura a fost luată pentru fluidizarea traficului în zona centrală cu prilejul evenimentelor organizate de Ziua Oraşului.

Municipalitatea orădeană a luat decizia scutirii şoferilor de plata taxei în parkingurile din centrul Oradiei după ce în anii trecuți în parcările supraetajate se formau cozi la automatele de plată (foto jos).

Şoferii au aşteptat minute în şir ca să îşi recupereze maşinile pentru că au existat prea puţine automate de plată, iar în parkinguri au apărut ambuteiaje.

În acest context în noiembrie 2022, la propunerea primarului Florin Birta, Consiliul Local a hotărât ca pe durata evenimentelor publice cu un număr mare de participanţi municipalitatea orădeană să poată scuti publicul de plata parcărilor pentru a evita formarea de ambuteiaje.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!