O fostă poliţistă, intrată în magistratură în această primăvară, va prelua, începând de miercuri, conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, în locul procurorului Ioan Bene, suspendat din funcţia de conducere de Consiliul Superior al Magistraturii. Narcisa-Daniela Szabó a fost delegată la şefia Parchetului Salonta pentru o perioadă de 6 luni.

Decizia a fost luată, marţi, de Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. "Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta a doamnei Szabó Narcisa-Daniela, procuror în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 25 septembrie 2024, până la revenirea titularului pe post, dar nu mai mult de 6 luni", se menţionează în hotărârea publicată pe portalul CSM. 

Narcisa-Daniela Szabó a activat ca ofiţer specialist lll în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor şi a intrat în magistratură iarna trecută, prin concurs, cu media 8.30, fiind repartizată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta prin decret prezidenţial.

După cum a relatat BIHOREANUL, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, Ioan Bene, a fost suspendat din funcţie în data de 10 septembrie, printr-o hotărâre a CSM în care i se impută exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale, comunicarea defectuoasă cu colegii şi comportamentul necorespunzător faţă de şefii săi din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procuroarea Bianca Vulcan şi adjuncta sa, Ramona Filip.

Prin aceeaşi hotărâre, CSM a decis şi declanşarea procedurii de revocare a lui Ioan Bene din funcţia de prim-procuror, dar şi sesizarea Inspecţiei Judiciare, "în vederea efectuării verificărilor cu privire la aspectele semnalate".

Hotărârea CSM a fost luată la solicitarea conducerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. În paralel,  ca urmare a unei sesizări a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Secţia pentru procurori a CSM a constatat că există indicii că procurorul bihorean ar suferi de o boală psihică şi a decis ca Ioan Bene să fie trimis în faţa unei comisii de specialitate care, după cum a aflat BIHOREANUL, se va întruni pe 4 octombrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!