Parcul cerut de orădenii din cartierul Tineretului printr-un proiect de bugetare participativă din 2019 a fost finalizat și recepționat la sfârșitul lunii trecute.

Noul loc de relaxare amenajat în păduricea din strada Gheorghe Bacaloglu se întinde pe o suprafață de 1,5 hectare.

„Dacă înainte de începerea lucrărilor terenul era unul neamenajat, cu vegetația crescută spontan, acum acesta s-a transformat într-un adevărat spațiu de recreere pentru locuitorii zonei, un spațiu cu locuri de joacă pentru cei mici, cu zone de relaxare, dar și cu facilități de agrement și sport”, se menționează într-un comunicat al Primăriei.

Parcul care va fi pus la dispoziția celor 300 de familii care locuiesc în zonă a fost dotat cu terenuri de sport multifuncționale, cu instalații de nocturnă, locuri de joacă, alei asfaltate, zone verzi, mobilier urban și iluminat cu LED.

Zonele verzi au fost însămânțate cu gazon și completate cu 132 arbori din specii precum stejar, arțar, pruni ornamentali și catalpa. La fel, mobilierul urban cuprinde 37 de bănci amplasate în zona locurilor de joacă, a terenurilor de sport și a aleilor, precum și 11 coșuri de gunoi.

Lucrările în valoare de 2,3 milioane lei au fost realizate de firma Construcții Bihor în cursul anului trecut.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!