Suporterii care ajung vineri, 20 octombrie, pe stadionul "Iuliu Bodola" din Oradea pentru meciul de fotbal dintre FC UTA Arad şi FC Rapid Bucureşti vor trebui să respecte mai multe măsuri de ordine şi siguranţă publică, a anunțat joi Jandarmeria Bihor.

Cu ocazia meciului de Superligă de la Oradea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean "Gl. bg. Anton Berlescu" (IJJ) Bihor şi Gruparea de Jandarmi Mobilă "Ştefan Cicio-Pop" Cluj Napoca vor asigura menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe tot parcursul evenimentului sportiv.  

Partida dintre UTA şi Rapid va începe de la ora 21, însă suporterii sunt încurajaţi să îşi ocupe locurile în tribună din timp, pentru a nu se crea cozi şi timpi mari de aşteptare, cum s-a întâmplat la recentul meci dintre FC Bihor şi FCSB.

"Accesul în stadion se realizează începând cu ora 18:30 şi recomandăm suporterilor să-şi ia măsuri pentru a ajunge din timp la porţile de acces, având în vedere restricţiile de circulaţie provizorii impuse în zonă şi posibilitatea producerii unor aglomerări de persoane", au transmis reprezentanţii IJJ.

Interzis cu...

Agenţii de securitate ai UTA vor efectua controlul corporal preventiv şi al bagajelor la punctele de acces pentru a preveni introducerea de obiecte periculoase în stadion. Printre obiectele interzise se numără băuturile alcoolice, materialele pirotehnice şi alte articole care ar putea pune în pericol securitatea.

De asemenea, este interzisă afişarea de bannere sau inscripţii care incită la ură, discriminare sau violenţă. Spectatorii sunt avertizaţi să nu arunce obiecte către alţi spectatori, oficiali, jucători sau forţele de ordine şi să nu ocupe scările de acces în timpul meciului.

În ziua meciului, comercializarea de băuturi alcoolice va fi interzisă în zona apropiată a stadionului "Iuliu Bodola" din Oradea.

Jandarmeria Bihor face apel la spectatori să manifeste răbdare în timpul controalelor de securitate, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să nu se implice în conflicte şi să raporteze orice comportament antisocial.

Părinţii sunt îndemnaţi să supravegheze cu atenţie copiii, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată cu fermitate de către forţele de ordine, subliniază IJJ.

Căile de acces la stadion

Clubul UTA a publicat și el detalii pentru propriii suporteri despre căile de acces în stadionul „Iuliu Bodola“ din Oradea, la partida de vineri dintre UTA și Rapid.

Astfel cei care au abonamente la Tribuna 1 “Coco Dumitrescu” și Tribuna 2 “Gioni Brosovszky”, vor intra la Tribuna 1 pe porțile 2 și 3, tot pe acolo având acces și cei care și-au achziționat bilete la Tribuna 1 sau cei care beneficiază de invitații la aceeași tribună. Poarta 1 a Tribunei 1 este rezevată oficialilor, presei și abonaților și invitaților la zona VIP.

Abonații la “Iosif Petschovsky” și Peluza Sud vor avea acces la Peluza Sud și vor intra în stadion pe la Poarta 5. Tot pe acolo intră cei care și-au achiziționat bilete la Peluza Sud.

În ceea ce privește Peluza Nord, galeria oaspeților va intra pe la Poarta 6 iar celelalte persoane care și-au achiziționat bilete la Peluza Nord vor intra pe Poarta 0.

Remintim că Tribuna 2 a stadionului „Iuliu Bodola“ din Oradea este închisă.

Trafic restricţionat

Pe de altă parte, tot cu ocazia meciului, între orele 18:00 - 23:00, se restricţionează circulaţia auto, cu excepţia riveranilor şi a mijloacelor de transport în comun, pe mai multe străzi din jurul stadionului.

Pe lista străzilor care vor fi închise figurează: Olimpiadei (de la intersecţia cu strada Prof. Dr. Ion Cantacuzino până la intersecţia cu str. Traian Lalescu), Traian Lalescu (de la intersecţia cu strada Iasomiei până la intersecţia cu strada Olimpiadei), Sportului (de la intersecţia cu strada Olimpiadei până la intersecţia cu strada Tudor Arghezi), Tudor Arghezi (de la intersecţia cu strada Iasomiei până la intersecţia cu strada Ion Cantacuzino), Busuiocului (de la intersecţia cu strada Iasomiei până la intersecţia cu strada Ion Cantacuzino), Ion Cantacuzino (de la intersecţia str. Iasomiei până la intersecţia cu str. Olimpiadei) şi Sfântul Ladislau (de la bulevardul Ştefan cel Mare până la stadion).

Reamintim că în următoarea perioadă jocurile "de acasă" ale UTA vor avea loc la Oradea, întrucât pe stadionul din Arad se fac lucrări pentru schimbarea gazonului. Astfel, după partida de vineri, UTA mai are programate aici meciuri cu echipe ca Dinamo şi Oţelul Galaţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!