Proiectul viitorului pasaj peste Șoseaua Borșului şi al drumurilor de legătură aferente viitorului terminal intermodal care va fi amenajat în Episcopia Bihor a fost depus pentru finanţare prin Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă.

Investiţie de 68 milioane lei

Conform unui comunicat al Primăriei Oradea, investiţia, estimată la 68 milioane lei, va fi implementată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, instituție care a şi depus proiectul.

„Este un proiect important care prevede un pasaj peste sensul giratoriu, în zona parcului industrial, amplasat pe DN1, ce va avea o lungime de 1.043 de metri", a transmis, prin comunicat, primarul Florin Birta.

Primarul a mulţumit CNAIR pentru munca depusă în vederea obţinerii finanţării în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe componenta de „transport sustenabil”. 

Din valoarea totală a proiectului, finanţarea europeană va fi de 47,2 milioane lei, iar diferenţa o va reprezenta contribuţia bugetului local.

Se caută constructor

După cum BIHOREANUL a mai scris, pasajul peste Şoseaua Borşului şi drumurile care vor duce la viitorul terminal intermodal, situat în Episcopia Bihor, menit să transforme Oradea într-un centru logistic prin transbordarea mărfurilor de pe linia ferată pe transportul rutier şi invers, vor fi realizate de municipalitatea orădeană în parteneriat cu CNAIR.

Conform înţelegerii, investiția va fi implementată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care a şi depus proiectul, iar desemnarea constructorului a revenit Primăriei Oradea care a primit trei oferte la licitaţia organizată.

La procedura de achiziţie au depus oferte trei asocieri de firme conduse de Porr Construct (subcontractanţi Ritmoteh şi Energotransconsult), Procons Group (asociaţi Freyrom şi Construcţii Erbaşu şi subcontractanţi PE Leko Construct, Ritmoteh şi Drumuri Orăşeneşti) și SSAB-AG (asociat Hydrostroy, subcontractanţi Electroaxa, Gazinstal Energy şi ACA Zoork Project).

Investiție separată, de alte 70 milioane lei, construcția efectivă a terminalului intermodal este disputată de alte șase asocieri de firme.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!