Unul dintre cei mai cunoscuţi manelişti din România, Tzancă Uraganu, a lansat la sfârșitul săptămânii trecute o piesă pe care i-a dedicat-o milionarului Victor Micula, fiul omului de afaceri bihorean Viorel Micula, şi care a ajuns în top pe YouTube.

Pe la mijlocul piesei „Eu sunt mereu pe primul loc”, manelistul spune: „Să fie de la mine, subsemnatul Uraganu` României, melodia asta pentru omul anului, generalu' generalilor Victor Micula şi pentru oamenii care stau bine de tot". În clip sunt introduse și două fotografii cu Micula jr. care apare într-un avion privat. 

„Am putere să dau legi” 

Maneaua a adunat până luni peste 603.000 de vizualizări pe YouTube şi a ajuns pe locul 1 în topul celor mai populare videoclipuri lansate recent în România.

Pe lângă dedicația directă adresată lui Victoraș Micula, Tzancă Uraganu descrie prin versurile sale un om cu influență mare: „Am putere să dau legi / Şi dărâm guverne întregi / Când îmi puneţi voi capcane / Dau câteva telefoane / Şi când scot două silabe / Vă pun cu botu` pe labe". 

Piesa dedicată lui Micula jr. mai conține versuri despre „știrile mondene”: „Au curs râuri de cerneală / Despre viaţa mea regală / Că sparg bani din plictiseală / Chiar aşa, nu e vrăjeală".

Nu este pentru prima oară când un manelist îi „închină” o melodie lui Victor Micula. Dani Prinţul Banatului i-a scris acestuia mai multe piese, printre care una intitulată "Adevăraţii infractori", cu trimitere la anchetele penale care îl vizează pe fiul de magnat.

Polițist de ocazie

În ultimii ani, Victor Micula a fost în atenția anchetatorilor în mai multe spețe. Milionarul s-a aflat o bună perioadă în afara țării, decizând să se „refugieze” în Elveția. 

Pe Instagram şi TikTok, Micula jr. este deosebit de activ și se laudă cu stilul său luxos de viață, publicând fotografii și filmuleţe cu elicopterul său, cu bolizi şi cu alte obiecte valoroase.

La începutul acestui an, au avut loc, la Tribunalul Bihor, mai multe audieri într-un proces care-l vizează pe Victor Micula și pe patru poliţişti. Cel dintâi este acuzat de instigare şi accesare ilegală a unui sistem informatic, divulgare de informaţii nepublice şi uzurpare de calităţi oficiale. BIHOREANUL a relatat că cei patru agenţi de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Oradea l-au cooptat pe afacerist într-o acţiune, i-au oferit uniformă de poliţist, l-au iertat de o amendă, i-au furnizat datele altor persoane şi chiar i-au permis să acceseze el însuși bazele de date MAI din sediul Poliției Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!