Reales în iunie la șefia comunei Lugașu de Jos, primarul Sorban Levente continuă să sfideze instituțiile statului. Și-a putut da seama de asta și noul prefect, Marcel Dragoș, care la începutul lunii septembrie a informat bihorenii că 52 de unități de învățământ din județ au fost găsite cu probleme înaintea să înceapă anul școlar 2024-2025, dar că „în general administrațiile locale în general au înțeles că intră în obligația lor să remedieze neajunsurile”.

Nu și cea din Lugaș. Căci, deși încă în august DSP dispusese remedierea „deficiențelor”, adică primăriile să facă reparațiile impuse, edilul, în loc să ia măsuri pentru repararea acoperișului școlii comunale, afectat de furtuna din 17 august, i-a scris directoarei acesteia că „în momentul de față UAT Lugașu de Jos nu dispune de credite bugetare pentru reparații curente”.

Asta, după ce în campanie a spart „pușculița” Primăriei pentru a-și asigura bunăvoința alegătorilor, dând inclusiv premii în bani pentru cupluri longevive.

Bihorel se întreabă dacă edilul chiar a rămas fără fonduri sau, de fapt, vrea s-o pedepsească pe directoare pentru „tupeul” de a-l fi concurat în alegeri?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!