Un bărbat care s-a masturbat în tramvai, în Oradea, este căutat de Poliţie. Individul a fost surprins sâmbătă, în timp ce făcea gesturi scandaloase, de camerele de luat vederi amplasate într-o garnitură care circula pe ruta dintre capătul cartierului Nufărul şi podul CFR din Rogerius.

Pervers... cu repetiție 

Din imaginile video primite de BIHOREANUL se vede cum bărbatul, trecut de prima tinereţe, îmbrăcat în haine pentru ploaie, stă pe scaun în tramvai, îşi scoate organul sexual şi se masturbează.

Potrivit vatmanilor, exhibiționistul nu este la prima manifestare de acest gen. „În fiecare zi, acesta se plimbă cu tramvaiul şi face astfel de «treburi». Este penibil, mai ales că a şi început şcoala. Călătorii, şi dacă îl văd, nu spun nimic", a declarat pentru BIHOREANUL un angajat al OTL.

De altfel, angajatul OTL a prezentat imagini surprinse la date diferite. În prima fotografie, de fapt o captură de pe camerele de supraveghere, bărbatul este îmbrăcat cu o vestă din fâş trasă pentru un tricou şi încălţat cu papuci.

Ulterior, în filmarea făcută sâmbătă, bărbatul poartă blugi şi o haină de ploaie de culoare verde. Imaginile sunt destul de neclare, iar în filmarea de sâmbătă individul poartă o şapcă al cărei cozoroc îi acoperă o parte din chip, pentru a putea spune cu certitudine că este vorba de aceeaşi persoană. În schimb, gesturile scandaloase sunt cât se poate de evidente.

Atenție, imagini care vă pot șoca!

Îl caută Poliția 

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii OTL au confirmat veridicitatea imaginilor. „Filmarea a fost făcută sâmbătă în vagonul 308. Imaginile vor fi puse la dispoziţia controlorilor de bilete şi a Poliţiei pentru identificarea făptuitorului", au declarat reprezentanţii societăţii de transport local.

Aceştia au îndemnat călătorii să sesizeze telefonic organelor de ordine, de îndată, orice gesturi care încalcă bunele moravuri pentru ca făptuitorii să poată fi prinşi în flagrant.

În momentul de faţă, poliţia bihoreană face demersuri pentru identificarea şi sancţionarea persoanei din filmarea făcută în tramvai.

„În urma vizualizării imaginilor, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal în cauză, în cadrul căreia efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, sub supravegherea unui procuror, pentru identificarea persoanei şi luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătoarea de cuvânt a IPJ Bihor, Alina Fărcuţa.

Conform prevederilor Codului Penal, „fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

În ultimii ani, poliţiştii bihoreni s-au confruntat cu mai multe cazuri în care diferite persoane au avut astfel de manifestări scandaloase în public, pe malul Crişului Repede, în Parcul 1 Decembrie ori în mijloacele de transport în comun.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!