Numărul unităţilor de învăţământ din Bihor care au suspendat activitatea faţă în faţă şi au mutat lecţiile pe internet a crescut.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cele mai recente raportări arată că şapte şcoli şi grădiniţe vor funcţiona online săptămâna viitoare, din cauză că au prea mulţi profesori în izolare sau carantină şi nu pot asigura suplinirea la clase.

Este vorba de Liceul de Arte Oradea (cu 10 cadre didactice infectate), Liceul Tehnologic Sanitar "Vasile Voiculescu" Oradea (9), Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" Oradea (8), Liceul Teoretic "Ady Endre" Oradea (11), Grădiniţa cu Program Normal "Elim" Hotar (1),  Grădiniţa Gălăşeni (1) şi Şcoala Gimnazială "Toldy" Sânnicolau de Munte (11).

Acestor şcoli li se mai adaugă cele care au suspendat orele fizice parţial, pentru anumite clase. De exemplu, la Şcoala Oltea Doamna, luni, elevii de gimnaziu vor învăţa online, în timp ce cei din ciclul primar vor merge în clase.

IŞJ Bihor a mai transmis că vineri în tot judeţul erau infectaţi cu Covid-19 un număr de 396 de cadre didactice şi 1.025 de elevi şi preşcolari.

De asemenea, în total, în judeţ sunt 217 clase cu activitatea faţă în faţă suspendată, după confirmarea a cel puţin 3 cazuri de Covid-19 în decurs de o săptămână în rândul elevilor.

"Nu avem în judeţ nicio unitate de învăţământ cu mai multe de 50% din clase sau grupe suspendate", a precizat inspectorul şcolar judeţean Horea Abrudan pentru BIHOREANUL. Dacă într-o şcoală sau grădiniţă mai mult de jumătate din clase învaţă online, toată unitatea de învăţământ urmează acelaşi model.

Inspectoratul Şcolar a mai anunţat că, în urma testelor rapide făcute miercuri şi joi de elevii din Bihor, au fost diagnosticate 163 de infectări, din care s-au confirmat prin teste PCR 78.

Situația școlilor din Bihor - perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2022: