Pentru a păstra tradiţia începută în urmă cu mai mulţi ani, poliţiştii bihoreni au dăruit vineri mărţişoare şoferiţelor oprite în trafic, ajutaţi de micuţul poliţist Bogdănel.

Băiatul în vârstă de 6 ani a împărţit simbolul primăverii doamnelor şi domnişoarelor care au trecut prin Piaţa Unirii, dar şi în alte zone din Oradea.

El a fost ajutat de "colegii" lui mai mari din cadrul Serviciului Rutier, cei ai Biroului Rutier Oradea şi poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, dar şi de alţi preşcolari.

Acţiunea a fost una de amploare şi "s-a întins" în mai multe locuri din Oradea, dar şi pe drumurile din judeţ.

Astfel, preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr.23 "Castelul veseliei" din Oradea, alături de poliţiştii Compartimentului de prevenire, au distribuit mărţişoarele pe platoul din faţa Crişul Shopping Center şi pe strada Republicii, în zona pietonală, iar poliţiştii din Salonta le-au oprit pe şoferiţe pentru a le oferi, de asemenea, mărţişoare. 

Într-un comunicat al IPJ Bihor este precizat faptul că au fost dăruite peste 600 de mărţişoare, create de elevi şi preşcolari din mai multe şcoli din județ, printre care Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu" Oradea, Liceul Tehnologic "Felix" Sânmartin, Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Oradea sau grădiniţa Liceului Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea.

Micile daruri aveau inscripţionate mesaje preventive, precum: "Atenţie la semafor", "Viaţa are prioritate", "Conduceţi prudent" sau "Stop accidentelor".

După cum BIHOREANUL a mai scris, micuţul Bogdănel participă la mai toate acţiunile preventive ale poliţiştilor, îmbrăcat în uniforma de om al legii, explicându-le celorlalţi copii regulile rutiere, dar şi cum pot să se ferească de infractori. În 2022, băieţelul a fost sărbătorit de poliţiştii de prevenire bihoreni şi de mascaţii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, care i-au oferit tort şi cadouri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!