Primăria Oradea a atras o singură ofertă pentru amenajarea malului stâng al Crişului Repede în zona parcării subterane.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, oferta a fost depusă de asocierea formată din firmele Gavella şi Druming Studio. Asociaţii au angajat ca subcontractanţi societăţile Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, Ritmoteh şi Cofido.

Lucrarea, estimată la 7,1 milioane lei plus TVA, vizează, printre altele, realizarea unei promenade cu coborâre începând de la capătul Podului Ladislau până în dreptul sinagogii Zion.

Termenul de execuție a lucrării va fi de 18 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 15 luni pentru execuție.

"Proiectul are în vedere amenajarea arhitecturală cu finisaje şi mobilier urban a platformei din beton armat, a treptelor, a rampei pietonale şi a zidului de sprijin a malului. Lucrările vor consta în placarea zidului de sprijin al malului şi a pereţilor parcării subterane, pavarea rampei, a treptelor şi a platformei pietonale, montarea balustradelor şi realizarea mobilierului urban", se menţionează în comunicatul Primăriei.

În paralel, angajaţii municipalităţii analizează cele două oferte depuse pentru proiectarea şi execuţia "Amenajării zonei publice – spaţiu urban marcat de volum simbol situat peste parcarea subterană din strada Independenţei".

"În acest moment, licitaţia se află în faza de evaluare a ofertelor, respectiv în  faza de solicitări de clarificări privind ofertele tehnice depuse", a transmis Primăria.

Municipalitatea are de ales între ofertele depuse de asocierea de firme formată din Construcţii Bihor şi Muun Concept AB, care au ca subcontractat Gavella Com, respectiv Drum Asfalt, Precon Transilvania, Mygreen Concept şi Drumuri Bihor, care au ca subcontractanţi companiile Kaluna, Amper Proiect şi Ergocon.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!