Primăria Oradea a început demolarea celor trei clădiri din capătul străzii Evreilor Deportaţi pentru a face loc viitoarei bretele de acces pe strada Costaforu.

Constructorii au demarat vineri primele lucrări de demolare ale imobilelor achiziţionate de municipalitate în vederea dezafectării.

"Lucrările au început săptămâna trecută cu recuperarea materialelor care pot fi valorificate. Vineri s-a trecut la demolarea efectivă a clădirilor. Amplasamentul va fi eliberat de moloz în circa două săptămâni", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

După cum BIHOREANUL a mai scris, conducerea municipalităţii orădene a hotărât la sfârşitul anului trecut achiziţionarea a trei imobile de la capătul străzii Evreilor Deportaţi pentru a face loc viitoarei bretele de acces pe strada Costaforu, inexistentă iniţial în planul de refacere a Pieţei Cetăţii.

Primarul Florin Birta a luat această decizie pentru a evita procese prelungite şi costisitoare cu proprietarii imobilelor.

În paralel, municipalitatea a scos la licitaţie lucrările de execuţie a viitoarei bretele de acces, aceasta fiind încă în derulare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!