Primăria Oradea a început demolarea ruinelor din vecinătatea parcului IC Brătianu.

Luni, la prânz, pilonii de beton abandonaţi de ani de zile erau dezafectaţi cu ajutorul unui utilaj dotat cu picamer la capătul braţului de fier.

"Clădirile se demolează în vederea predării amplasamentului către Direcţia Tehnică. În cel mult două săptămâni, construcţiile trebuie să fie demolate, iar amplasamentul curăţat de moloz", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei, Lucian Popa.

Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local din octombrie 2021, amplasamentul de circa 4.100 metri pătraţi şi pilonii de beton a fost expropriat în vederea amenajării unei parcări publice.

Investiţia se ridică la circa 7,4 milioane lei, din care 3,9 milioane lei au fost plătiţi cu titlul de despăgubiri către proprietarul expropriat, iar diferenţa va fi alocată pentru amenajarea viitoarei parcări cu termen de predare de şase luni.

După cum BIHOREANUL a mai scris în cadrul lucrărilor se va realiza un zid de sprijin către strada Olteniei şi se vor amenaja 92 de locuri de parcare din care 6 locuri vor fi rezervate pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 1.500 de metri pătraţi de spaţiu verde.

Zona verde va cuprinde arbori şi arbuşti în partea dinspre linia ferată dar şi gazon şi plante perene către parc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!