Municipalitatea a început marţi marcarea cu roşu a parcărilor din zona zero a Oradiei.

Vopseaua care dublează tariful...

După cum BIHOREANUL a mai scris, în parcările de culoare roşie durata maximă de staţionare este de 60 minute, iar taxa este dublă, de opt lei pe oră.

"Primăria Oradea prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar (DPI) a început marcarea corespunzătoare a parcărilor din zona 0, ca urmare a temperaturilor ridicate ce permit trasarea acestora cu vopsea roşie", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit anunţului municipalităţii, inițial au fost montate indicatoarele privind locurile de parcare cu perioadă de staţionare de foarte scurtă durată, iar acum angajaţii DPI au trecut la marcarea acestora.

"De azi (marți - n.r.) a început marcarea cu vopsea roşie a părţii carosabile, pentru o mai bună vizibilitate. Angajaţii Serviciului Parcări din cadrul DPI au început cu locurile de parcare de pe strada Primăriei, partea dreaptă, în cursul zilei de mâine urmând să treacă la marcarea celor de pe partea stângă. Acţiunea va continua etapizat şi în restul zonelor din oraş", a transmis Primăria.

Parcări de foarte scurtă durată

Începând din acest an, în Oradea au fost instituite 1.364 de locuri de parcare de foarte scurtă durată, taxate cu opt lei pe oră, faţă de patru lei pe oră în mod normal.

Parcările din zona zero au fost trasate pe o rază de circa 300 de metri în jurul parkingurilor supraetajate, pentru a elibera carosabilul de maşini, dar şi în jurul instituţiilor publice din zona centrală, pentru a face loc contribuabililor care au treabă acolo.

Parcări de culoare roşie au fost instituite pe străzile Bicazului, Braşovului, Dunărea, Franz Schubert, Gheorghe Dima, Episcop Mihail Pavel, General David Praporgescu, Iuliu Maniu, Mihai Eminescu, Nicolae Jiga, Parcul Traian, Piaţa 1 Decembrie, Primăriei, Roman Ciorogariu, Rovine, Snagovului, Traian Moşoiu şi Victor Babeş, pe o parte sau pe ambele părţi, după caz.

Așa cum BIHOREANUL a mai arătat, Primăria a început cu stângul implementarea sistemului de parcări din zona zero, când, în luna ianuarie, a început taxarea cu opt lei fără să fi marcat în prealabil locurile de culoare roşie şi a instituit un sistem complicat de coduri pentru taxarea diferenţiată a parcărilor fără să îi fi făcut publicitate astfel încât şoferii, orădeni sau nu, să poată parca şi plăti în cunoştinţă de cauză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!