Peste 400 de arbori vor fi plantați până la sfârșitul săptămânii viitoare în Oradea.

Cu doi ani de garanție

În cadrul campaniei de plantări din primăvară, în valoare de 270.000 lei, vor fi sădiți arbori din speciile platan, carpen, mesteacăn și altele.

„Se vor planta arbori din specii autohtone precum: platan, carpen, mesteacăn, salcâm, arțar, cu circumferința de 12-18 cm și de o înălțime mai mare decât 2,5 metri”, a transmis marți Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Potrivit informării, plantările vor fi executate de firma Adidem Gardener SRL pentru suma de 270.000 lei plus TVA.

Arborii au un termen de garanție de doi ani de la recepție, „perioadă în care prestatorul are obligația de a-i întreține și uda în sezonul secetos”, se menționează în comunicat.

Începând din strada Cloșca

Plantările de arbori au început în cursul zilei de luni, în zona străzilor Cloșca, Feldioarei, Constantin Tănase, Bacăului, Hack Halasi Gyula.

În perioada următoare campania de plantări va continua în zona străzilor: Titu Maiorescu, Ion Buzoianu, Crișan, Marius Cosma, Sala Polivalentă, Gh. Pop de Băești, Ion Vidu și Principatelor Unite.

La fel, se vor face plantări în zonele Corneliu Zdrehuș, Calea Clujului, Nicolae Olahus, Costaforu, Săvineștilor, Șirul Canonicilor, Alexandru Todea pe dealul Ciuperca în parcurile Soarelui și Ion Bogdan, dar și în alte locuri.

2.900 de plantări

Potrivit comunicatului municipalității, pe lângă cei peste 400 de arbori care vor fi sădiți în timpul campaniei de primăvară, în toamnă municipalitatea intenționează să planteze încă 2.500 de copaci.

După cum BIHOREANUL a mai scris, ținta Direcției Tehnice din cadrul Primăriei este ca în cursul acestui an în municipiu să fie plantați peste 2.900 de arbori.

Obiectivul este unul ambițios, de vreme ce anul trecut municipalitatea a reușit să planteze, în total doar 890 de copaci, ceea ce înseamnă de 3,5 ori mai puțini.

De altfel, anul trecut în Oradea au fost tăiați 1.300 de arbori, dintre care 846 de copaci au fost rupți în timpul furtunii din iulie 2023.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!