Întrunit în prima ședință ordinară de după alegerile din 9 iunie, Consiliul Local Oradea a aprobat, cu votul tuturor consilierilor prezenți și fără comentarii, mai multe achiziții pregătite de municipalitate.

Primăria cumpără cinci case...

Consiliul Local a adoptat pe bandă rulantă șase hotărâri care se referă la achiziția a cinci case, din care una cu mansardă și una deținută în cotă parte de doi proprietari, o anexă și peste 1.200 metri pătrați de teren din strada Constantin Noica.

Conform înțelegerii făcute cu proprietarii, municipalitatea orădeană va plăti în total pentru imobilele cumpărate aproape 750.000 euro.

Cel mai mare preț, de 238.000 euro va fi oferit pentru o casă din cărămidă situată în strada Constantin Noica 6A, cu parter și mansardă, construită în 1967 și modernizată, respectiv extinsă, în 2015 (foto jos). Imobilul deține o anexă de 31 mp și 380 mp de teren aferenți.

Municipalitatea va cumpăra alte trei case situate în strada Constantin Noica 6 (foto jos): un imobil de circa 110 mp cu destinație mixtă, de locuit și nerezidențial (128.300 euro), o locuință de 81 mp recent reabilitată (100.000 euro) și o casă de 148 mp cu mansardă, deținută în cotă parte de doi proprietari (91.700 euro și 72.000 euro).

Separat, Primăria Oradea va mai achiziționa de la o firmă o casă de locuit, cu o suprafață de 86 mp (120.000 euro), în cealaltă parte a străzii, la numărul 14, după blocul cu patru etaje.

... pentru a amenaja parcări și spații verzi

Consilierii locali au aprobat tranzacțiile, având în vedere că achiziția imobilelor urmează să se facă în baza unor negocieri cu proprietarii, și nu prin exproprieri.

Cele cinci case urmează să fie demolate, iar amplasamentul de 1.200 mp urmează să primească altă destinație.

„Amplasamentul eliberat în urma dezafectării construcțiilor va fi folosit în cadrul proiectului de regenerare urbană a cartierului Nufărul pentru amenajarea de parcări sau spații verzi pentru locuitorii din zonă”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiș.

După cum BIHOREANUL a mai scris, cartierul Nufărul I va fi reabilitat printr-un proiect în valoare de circa 22 milioane euro finanțat prin Planul Operațional Regional. Proiectul vizează o zonă de 25,6 hectare, delimitată de străzile Constantin Noica, Nufărului, Bumbacului și Morii.

Vezi aici Hotărârea Consiliului Local Oradea privind achiziționarea imobilului din strada Constantin Noica 6A:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!