Aşa cum se spune că trebuie să faci ce predică popa, nu ce face popa, localnicii din comuna Paleu nu trebuie să ia ca exemplu Primăria condusă de UDMR-istul Somogyi Ludovic, ajunsă rău-platnică la servicii esenţiale.

După ce afaceristul Călin Raita i-a lăsat fără apă, anul trecut, pe cei 500 de locatari ai cartierului Orizont, Primăria comunei a convins Compania de Apă Oradea să preia reţeaua de alimentare din cartier, montând un singur contor, în centrul satului, dar nu reuşeşte să încaseze banii de la localnici pentru tot consumul, fie pentru că sunt pierderi pe reţea, fie pentru că dispozitivele din case nu înregistrează corect.

Urmarea e că Paleul a adunat datorii de peste 385.000 lei către CAO, la care se adaugă şi penalităţi de vreo 6.000 lei.

Luna trecută, operatorul a cerut Judecătoriei Oradea să aprobe executarea silită a comunei, ceea ce magistraţii au şi făcut.

Pentru că sentinţa a fost definitivă, CAO a blocat conturile Primăriei, şi-a recuperat o parte din banii care i se cuvin şi a pus sechestru pe cele 8 maşini şi utilaje ale comunei.

Mai grav e că Primăria continuă să adune datorii, fiindcă în continuare încasează de la oameni mai puţini bani decât sumele pentru consumul de apă înregistrat.

Aşa că apa trece, datoriile rămân...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!