Primarul Florin Birta a anunțat joi, într-o conferință de presă, că anul acesta municipalitatea orădeană va derula lucrări de modernizare pe 100 de străzi.

30 de străzi în execuție

„Așa cum am spus de anul trecut, în acest mandat vom pune un mare accent pe asfaltarea străzilor din oraș, inclusiv în Cartierul Tineretului, unde deja au început lucrările, în Grigorescu sau pe dealuri”, a declarat Florin Birta.

Conform primarului, „în acest moment avem în execuție un număr de 30 de străzi și încă 67 care se află deja fie în faza de achiziție, fie cu documentații economice deja aprobate în Consiliul Local”.

Florin Birta a spus că „aceasta înseamnă că în cursul acestui an vom avea în lucru aproximativ 100 de străzi din municipiu”.

Se pregătește modernizarea...

La propunerea Direcției Tehnice, Consiliul Local a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a încă trei străzi din Oradea.

Două străzi, Vincent van Gogh și Tompa Mihály, sunt situate în cartierul Nufărul, în spatele pieței West Market, și încadrează zona în care municipalitatea intenționează să construiască o școală cu 50 de clase.

Cea de-a treia stradă, Liviu Rebreanu, este situată deasupra drumului expres din strada Ecaterina Teodoroiu, în dreptul Stației CFR Oradea.

Cele trei artere, cu o lungime totală de un kilometru, sunt într-o stare de degradare, cu carosabilul nemodernizat și fără trotuare sau sistem de colectare a apelor pluviale.

Lucrările de modernizare a celor trei străzi sunt estimate la circa 4,3 milioane lei și au un termen de execuție între una și trei luni, în funcție de lungimea fiecăreia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!