Constructorii municipalităţii lucrau vineri pe mai multe şantiere în paralel, pentru ca începând de luni, odată cu redeschiderea anului şcolar, traficul auto prin centrul oraşului să poată fi reluat.

"Tramvaiul va circula prin piaţa Gojdu"

Primarul Florin Birta era pe şantiere încă din primele ore ale dimineţii şi nu a participat nici măcar la şedinţa de Consiliu Local organizată de "de îndată" în sistem online, pentru a se asigura că circulaţia tramvaielor prin zona centrală va fi reluată din 11 septembrie.

"Tramvaiul va circula prin Piaţa Gojdu, începând cu prima oră a dimineţii, conform programului OTL. În momentul de faţă se lucrează la refacerea liniei iar în cursul zilei de duminică se vor face primele verificări", a declarat primarul de Oradea vineri după amiază pentru BIHOREANUL.

Se desfiinţează giraţia de la podul Dacia!

Pentru fluidizarea traficului auto, cel târziu de luni, circulaţia prin zona şantierului la pasajele din Piaţa Emanuil Gojdu se va modifica din nou.

"Sensul giratoriu de la intrarea pe podul Dacia se va desfiinţa. Şoferii care vor circula dinspre Bulevardul Magheru către zona centrală vor folosi breteaua nouă către Parcul 1 Decembrie sau Aleea Emanuil Gojdu, iar cei care vor dori să ajungă în Calea Clujului vor merge tot în faţă, pe lângă Spoon (spre parc - n.r.), pentru a face apoi la stânga pe breteaua nouă care trece peste pasajele subterane", a explicat Birta.

"Nu va fi foarte rău"

Şantierul din Piaţa Emanuil Gojdu se anunţă de pe acum o zonă aglomerată. Conducătorii auto care doresc să circule dinspre zona centrală către Calea Clujului vor folosi breteaua amenajată peste pasajele subterane, iar cei care vin din sens invers, dinspre Calea Mareşal Averescu către centru, vor trece pe la capătul Podului Dacia, unde vor da prioritate la tramvai.

"Conducătorii auto care doresc să ajungă din centrul oraşului în Bulevardul Magheru, trecând pe lângă Parcul 1 Decembrie, vor traversa pasajele subterane pe breteaua nou amenajată, vor merge înainte, pe lângă Poliţia Rutieră, şi vor face prima la stânga, pe strada Râului, unde vor vira din nou la stânga pe Calea Mareşal Averescu", a declarat Birta.

Pentru diminuarea conflictului de trafic, pe Calea Mareşal Averescu vor fi amenajate presemnalizări, banda dinspre strada Râului urmând să fie dedicată şoferilor care ies de pe ea.

"Nu va fi foarte rău în trafic. Acum este puţin aglomerat pentru că încă se lucrează în carosabil, dar apoi, când va porni şi circulaţia tramvaiului, se va circula mai bine", a apreciat primarul de Oradea.

Şantier şi în weekend

Vineri, la prânz, constructorii municipalităţii lucrau în ritm alert. "Pe strada Tudor Vladimirescu se toarnă stratul final de asfalt, pe tronsonul cuprins între strada Duiliu Zamfirescu şi intersecţia cu Piaţa Unirii (colţ cu clădirea Primăriei Oradea)", a precizat Primăria, printr-un comunicat de presă, însoțit de imagini.

Alte lucrări urmează să fie desfăşurate în weekend.

Aşa cum BIHOREANUL a anunţat, constructorii mai au încă de finalizat marcajele rutiere pe strada Aleea Gojdu de pe malul Crişului Repede şi de turnat stratul final de asfalt pe strada Cele trei Crişuri, respectiv pe latura Parcului 1 Decembrie dinspre strada Vasile Alecsandri.

"Tot de luni, pietonii vor putea folosi şi Podul Intelectualilor, una dintre cele mai vechi pasarele hobanate din ţară", a anunţat Primăria.

Primarul Florin Birta este destul de optimist cu privire la încheierea la timp a lucrărilor. "Chiar dacă lucrările nu vor fi finalizate în proporţie de 100%, ne-am dorit să închidem acele şantiere care îngreunează traficul tocmai ca de luni, când va începe noul an şcolar, să se poartă circula în condiţii normale", a declarat Birta.

Dar asta se va vedea cu adevărat luni, odată cu începerea anului şcolar...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!