Consiliul Local a aprobat în ședința extraordinară de miercuri, cu unanimitate de voturi, studiul de prefezabilitate al viitorului stadion din strada Făgărașului, document necesar pentru ca lucrarea să fie finanțată de Compania Națională de Investiții.

S-au actualizat prețurile...

Potrivit studiului, valoarea reactualizată a lucrărilor de construcții-montaj a crescut cu 3,3 milioane euro față de estimările inițiale din luna octombrie ca urmare a scumpirii materialelor de construcții din ultimele luni.

„Pentru a nu avea probleme de adjudecare a licitației, mai ales că prețul materialelor de construcție fier, beton și alte materiale, a crescut foarte mult, la acest studiu de prefezabilitate am actualizat și lista prețurilor”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă care a precedat ședința în plen, primarul Florin Birta.

Potrivit edilului, ca urmare a recalculării costurilor, valoarea lucrărilor de construcții – montaj a crescut de la 45 milioane euro la 48,5 milioane euro, iar costul total, cu TVA inclus, a urcat de la 77 milioane euro la 83,3 milioane euro.

„Sper că, dacă totul merge bine, anul viitor să înceapă construcția acestui stadion”, a spus primarul.

Cu termen de execuție de doi ani

Potrivit studiului de prefezabilitate aprobat miercuri de Consiliul Local, viitorul stadion va avea o capacitate de 16.174 de locuri pentru evenimentele sportive de nivel înalt și de 16.291 de locuri pentru cele de nivel mediu.

„În cazul evenimentelor culturale, cum ar fi concertele, capacitatea stadionului ar putea ajunge la 23.155 de spectatori având în vedere că aceștia vor putea să intre inclusiv pe suprafața de joc”, a spus Birta.

Viitorul stadion va fi deservit de un hotel cu SPA și săli de conferințe, precum și de o parcare subterană cu 150 de locuri.

Durata de execuție a lucrărilor în urma licitației care va trebui să aibă un câștigător înainte de sfârșitul acestui an va fi de 24 de luni.

Adio, Luxten!

Pe de altă parte, în cadrul ședinței de miercuri consilierii locali au mai aprobat încetarea contractului de concesiune a serviciului de iluminat public încheiat cu Luxten Lighting Company începând cu data de 11 iulie.

Această dată a fost aleasă având în vedere că reprezentanții municipalității au semnat contractul cu operatorul, pe o durată de 20 de ani, la 28 iunie 2001, dar cei ai Luxten l-au contrasemnat la 12 iulie 2001.

În cadrul întâlnirii Consiliul Local a mai votat închirierea prin licitație publică a terenurilor aferente pentru zece pachete de amplasamente, câte patru locații pe pachet, în vederea montării de panouri publicitare.

Prețul de pornire a licitației va fi de 1.580 lei pe pachet pe lună iar contractele cu câștigătorii vor fi încheiate pe cinci ani.

Pe de altă parte, ședința de miercuri a Consiliului Local a început cu un moment de reculegere în amintirea profesorului Dorel Tifor, fost profesor de limba română și director al Colegiului Național Emanuil Gojdu, consilier local și cetățean de onoare al orașului.