Constructorii au început joi asfaltarea Bulevardului Nufărul – Cantemir din Oradea, pe partea dreaptă spre ieşirea din oraş, pe tronsonul delimitate de străzile Arieşului şi Nojoridului.

Pe durata lucrărilor, circulaţia în zonă se desfăşoară pe câte o bandă pe sens pe partea stângă a bulevardului.

Au început asfaltările!

"În momentul de faţă se toarnă stratul de binder pe o lăţime de 7 metri, după care, la final, se va turna şi stratul de uzură", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Florin Birta.

Premergător lucrărilor de asfaltare constructorii au aşternut pe şosea un strat de geotextil care are ca rol încetinirea transmiterii crăpăturilor din stratul inferior de asfalt către suprafaţă.

În paralel aceştia lucrează la refacerea trotuarului şi amenajarea pistei pentru biciclete. După cum BIHOREANUL a mai scris, la amenajarea pistei municipalitatea foloseşte în premieră un pigment de culoare roşie pentru a delimita mai bine din punct de vedere vizual spaţiul destinat bicicletelor de cel rezervat pietonilor.

Din centru către periferie...

Amenajarea Bulevardului Nufărul - Cantemir a început în luna ianuarie dinspre sediul Direcţiei Agricole şi avansează către ieşirea din oraş.

Finanţată din fonduri europene, modernizarea vizează reabilitarea a 2,5 kilometri de drum, 6 kilometri de trotuar, 2 kilometri de pistă pentru biciclete şi 4,8 hectare de spaţii verzi.

În cadrul proiectului vor fi montaţi stâlpi inteligenţi care vor permite implementarea sistemului de undă verde pentru tramvai astfel încât garniturile îşi vor creşte viteza de deplasare cu până la 30 kilometri pe oră, devenind cele mai rapide mijloace de transport din municipiu.

Lucrările sunt executate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Bihor, din care mai fac parte Trameco şi Drum Asfalt, pentru suma de 50 milioane lei, fără TVA.