PSD Bihor vrea să propună municipalităţii ca locuitorii Oradiei care au fost afectați de furtuna de amploare din 25 iulie să fie scutiți de la plata impozitelor pe clădiri, respectiv pe terenuri.

Consilierul local Liviu Sabău Popa a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că scutirile vor fi cerute de pesedişti pentru o perioadă de cinci ani, în baza Codului Fiscal.

Având în vedere că, prin tradiţie, şedinţa ordinară a Consiliului Local Oradea se ţine în ultima zi de joi a fiecărei luni, Sabău Popa a spus că până atunci va analiza, împreună cu Poliţia Locală şi Direcţia de Urbanism a Primăriei, modalitatea în care va putea fi verificată veridicitatea cererilor de scutire de impozit depuse de orădeni.

„Orădenii să îşi păstreze devize, facturi, note tehnice de constatare, pe care le-au plătit la clădiri şi terenuri (n.r. în urma furtunii) şi să se adreseze Primăriei Oradea în vederea găsirii de soluţii", a îndemnat Liviu Sabău Popa.

Potrivit consilierului local, Codul Fiscal permite Consiliului Local Oradea aplicarea unor scutiri de impozit pe clădirile și terenurile „afectate de calamităţi naturale, pentru o perioadă de până la cinci ani, începând cu 1 ianuarie a anului în care s-a produs evenimentul".

Amintim că, într-o conferință de presă susținută în această săptămână, primarul Florin Birta a îndemnat orădenii să facă sesizări cu privire la pagubele suferite în urma vijeliei, astfel încât în urma centralizării lor municipalitatea să poată solicita Guvernului acordarea de despăgubiri.

Potrivit evaluărilor oficiale, furtuna din 25 iulie a provocat doar clădirilor și proprietăților municipalității orădene pagube în valoare de 1 milion de euro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!