Conducerea interimară a PSD Bihor a „sporit”. Organizația politică a anunțat că noi persoane au fost aprobate în Comitetul Interimar Județean al PSD Bihor, forul instituit după demiterea lui Ioan Mang de la președinția partidului.

„Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat a validat astăzi, 16 mai 2023, propunerile de extindere cu noi membri a componenței Comitetului Interimar Județean al PSD Bihor, forul care coordonează activitatea politică a PSD în județ”, a transmis PSD Bihor, printr-un comunicat dat publicității marți seară.

Noii șefi ai PSD Bihor nu sunt fitecine. „În urma acestei decizii, s-au alăturat echipei de conducere domnii Claudiu Pop, Dorel Dume, Gligor Sabău și Gabriel Ghilea”, a comunicat PSD Bihor.

Claudiu Pop este fost prefect PSD, dar care în 2019 a demisionat din partid și a făcut un „stagiu” la Pro România. În vara anului trecut, Pop a anunțat că revine alături de social-democrații bihoreni.

Dorel Dume este fost membru PDL, trecut la PSD, și care acum este director de departament în cadrul Apelor Române, anterior fiind șef la ABA Crișuri. Dume este un personaj controversat, despre care BIHOREANUL a arătat de mai multe ori ba că a „patronat” angajări de pile în instituție, ba că a risipit banii publici.

Fost prim-procuror la Beiuș și prim-procuror adjunct al Parchetului Bihor, Gligor Sabău a devenit politician după ce s-a pensionat „prematur”, la 47 de ani. Membru PSD, el a preluat conducerea organizației din Beiuș, unde apoi a atras mai multe vedete locale, precum medici, antreprenori, profesori, dar şi foşti militari, poliţişti şi magistraţi.

Ultimul nume care completează conducerea PSD Bihor, Gabriel Ghilea este fiul omului de afaceri Gavrilă Ghilea. Ghilea jr. este subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, unde a fost susținut de minoritățile din Parlament, iar recent s-a înrolat în rândurile social-democraților bihoreni. După cum se vede, a fost și răsplătit rapid cu funcții de conducere.

Comitetul Interimar Județean al PSD Bihor este condus de președintele interimar Radu Moldovan (președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, vicepreședinte al Partidului Social Democrat și coordonator al organizațiilor PSD din zona de nord-vest a țării) și îi mai cuprinde pe cei 27 de primari PSD din Bihor, deputatul Ioan Mang, senatorul Florian Bodog, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Felix Cozma, subprefectul Emilian Pavel, purtătorul de cuvânt al organizației, Adrian Madar, respectiv pe Florian Sîrca, Aurel Mohan, Ioan Chivari, Simina Cuc, Sergiu David, președintele Liviu Sabău Popa.

„PSD Bihor rămâne în continuare deschis tuturor bihorenilor care doresc să construiască, alături de noi, o alternativă la PNL!”, a mai transmis organizația politică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!