Conducerea interimară a PSD Bihor a stabilit, în ultima sa reuniune, pe care dintre reprezentanții săi să-i testeze în sondaje de opinie pentru a-i desemna să candideze anul viitor la funcția de primar al Oradiei, respectiv la președinția Consiliului Județean Bihor. Printre posibilii candidați se numără ex-prefectul Claudiu Pop, precum și directorul Colegiului Național Onisifor Ghibu din Oradea, Iulius Timar.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, Adrian Madar, Comitetul interimar de conducere al filialei s-a întrunit marți, 8 august, iar „subiectul principal luat în discuție a fost situația din organizațiile locale, în vederea organizării alegerilor interne”.

În comunicat se susține că „politica porților deschise din PSD Bihor dă roade”, fiindcă „pe fondul unor nemulțumiri în creștere față de administrația liberală din Bihor, sunt tot mai mulți cei care doresc să construiască în PSD alternativa administrativă la puterea actuală din județ”.

În acest context, pesediștii bihoreni anunță că s-a decis ca desemnarea candidaților la alegerile locale de anul viitor pentru Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor „să fie făcută în funcție de opțiunea bihorenilor, rezultată în urma unor sondaje de opinie”.

În aceste sondaje de opinie, partidul propune „persoane cunoscute din județ”, adăugând că „printre cei care și-au manifestat intenția unei candidaturi pentru aceste poziții” sunt Florian Bodog (senator și prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie), Cristian Laza (primarul de Sânmartin), Claudiu Pop (fost prefect al județului), Aurel Mohan (medic, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și fost consilier local de Oradea), Adrian Madar (economist, consilier municipal în Oradea), Florian Sîrca (patron de firmă, fost șef al Poliției Economice), Csaba Bekesi (directorul AJOFM Bihor) și Iulius Timar (profesor, directorul Colegilui Național Onisifor Ghibu).

De remarcat că PSD Bihor nu a precizat la ce funcție țintește fiecare dintre aceștia.

BIHOREANUL a aflat, însă, că în sondajul de opinie pentru președinția CJ Bihor vor figura Claudiu Pop, Aurel Mohan, Cristian Laza și Florian Sîrca, iar în cel pentru Primăria Oradea vor fi testați Adrian Madar, Bekesi Csaba, Florian Bodog și Iulius Timar.

De precizat că acesta din urmă a fost membru PNL până cu doi ani în urmă (2014 – 2021), făcând parte chiar din Biroul Județean Bihor, iar anterior (1996 – 2014) a fost membru PSD, fiind consilier local în Marghita din partea acestui partid.

La alegerile locale din 2020, candidatul PSD Bihor pentru funcția de primar al Oradiei, Emilian Pavel, a primit doar 5.297 de voturi, adică 7,74% din sufragiile orădenilor, clasându-se pe locul 3, în timp ce propunerea PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, a adunat 37.743 de voturi, adică 14.85%, și aici ocupând tot locul 3 în opțiunile bihorenilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!