Consilierul local Liviu Sabău Popa contestă subvenționarea din banii orădenilor a zborurilor de Varșovia de pe aeroportul orădean, aprobată miercuri de Consiliul Judeţean Bihor.

„Nu lasă niciun leu în Oradea...”

PSD-istul a arătat, joi, într-o conferință de presă, că aproape jumătate din clienţii aeroportului orădean provin din judeţele limitrofe, de la Arad la Satu Mare. "Aceştia nu lasă niciun leu în Oradea. Vin, zboară şi pleacă, nu fac turism de weekend şi nici activităţi în Oradea", a spus Liviu Sabău Popa.

Social-democratul a declarat că, decât să cheltuie 3 milioane de euro pentru subvenţionarea de curse aeriene, municipalitatea orădeană ar putea investi banii în reabilitarea termică a blocurilor sau în subvenţionarea transportului public. „În Oradea peste 99% din blocuri nu sunt reabilitate termic și orădenii plătesc facturi astronomice pentru a-și încălzi locuințele”, a spus consilierul local.

În plus, Sabău Popa a mai arătat că „frecvența transportului public e rușinoasă, timpul de așteptare este de peste 20 minute, ceea ce este inacceptabil în această perioadă în care temperaturile sunt scăzute”.

Vrea transport public gratuit

În acest context, consilierul PSD a propus inclusiv subvenționarea integrală a transportului public din Oradea, încurajând populația să renunțe la a mai folosi mașina în oraș. "Introducerea transportului public gratuit ar decongestiona circulaţia şi ar duce la reducerea poluării în Oradea".

Concluzia social-democratului este clară. "O discuţie despre transportul public şi preţul termiei, care interesează pe toată lumea, ar fi mai importantă decât subvenţionarea liniilor aeriene".

De altfel, grupul PSD vrea să ceară municipalităţii organizarea unei dezbateri publice pe tema bugetului local din 2024 înainte de adoptarea lui, pentru ca orădenii şi partidele să poată formula cele mai importante probleme cu care se confruntă populaţia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!