La o zi după ce, la fel ca și colega sa Ioana Florentina Bara, a votat în Consiliul Județean Bihor exproprierile necesare pentru construirea inelului rutier metropolitan propus de Ilie Bolojan, contravenind astfel unei decizii a conducerii PSD Bihor, Ciprian Anta anunță că, „din demnitate”, renunță la funcția în care a fost ales.

La fel ca imediat după votul de joi din CJ Bihor, Anta subliniază că a acționat în interesul public și „conform valorilor social-democrate”, ceea ce nu e valabil și în cazul șefilor PSD Bihor, pe care îi provoacă să demisioneze, căci prin opoziția lor față de proiectele de dezvoltare „subminează încrederea” bihorenilor în acest partid.

„Interesul public, mai presus de orice”

Consilierul județean Ciprian Anta și-a anunțat demisia din forul deliberativ vineri seară, printr-un comunicat de presă în preambulul căruia precizează că rămâne atașat valorilor social-democrate, spre deosebire de „grupul restrâns” care conduce organizația județeană a PSD.

„Pentru a încerca să nu las loc de interpretări inutile menite să aducă un prejudiciu de imagine colegilor mei de partid de bună credinţă”, acesta arată că dorește să aducă în atenția bihorenilor pe care i-a reprezentat câteva clarificări, prima vizând faptul că, „în calitatea mea simplă de cetățean și ulterior în cea de ales județean”, consideră că „apărarea şi respectarea interesului public este mai presus de orice”, reprezentând o obligație mai ales pentru aleșii locali, județeni sau parlamentari.

„Votul meu pozitiv, acordat ieri în Consiliul Judeţean Bihor pentru proiectul privitor la realizarea inelului rutier metropolitan Oradea, a respectat întru totul principiile social-democrate, dar şi direcţia arătată de conducerea naţională a PSD, care a arătat permanent că este pentru dezvoltarea comunităţilor locale, pentru dezvoltarea şi alinierea României la standardele europene”, atenționează Anta.

Prin urmare, decizia de a vota pentru acest proiect, spune el, „a fost în acord cu principiile social democrate, respectiv interesul public mai presus de orice interes personal, principii pe care, din păcate, conducerea organizaţiei PSD Bihor refuză să le adopte”.

O conducere distructivă

Proaspătul ex-consilier județean atrage atenția că atitudinea conducerii PSD Bihor, care se împotrivește proiectelor de dezvoltare a județului și chiar le sabotează „este distructivă şi aduce prejudicii de imagine grave întregii organizaţii şi tuturor colegilor noştri care nutrim aceleaşi valori social-democrate, pro dezvoltare, pro interes public, pro europene”.

Anta afirmă că „actuala conducere a PSD Bihor nu a prezentat o viziune publică a modelului pe care intenţionează să-l sprijine în dezvoltarea comunităţilor pe care fiecare dintre noi le reprezentăm”, iar „în condiţiile în care unele proiecte sunt de interes şi utilitate publică, refuzul de a le adopta contravin viziunii și valorilor promovate de Partidul Social Democrat”, astfel că a decis să pună „mai presus de interesele de grup interesul public, ideile şi valorile social-democrate”.

Potrivit lui, PSD Bihor „este condus de un grup restrâns de oameni care au o viziune total opusă faţă de ceea ce vedem că promovează la nivel naţional Partidul Social Democrat”, iar această „viziune” a șefilor organizației județene „este menită să submineze la nivelul judeţului Bihor încrederea cetăţenilor în noi şi, implicit, acest lucru se va deconta electoral la următoarele alegeri”.

„Sper să fie un exemplu”

În aceste condiții, precizând că respectă statutul partidului și ierarhia de partid, pentru că și-a acordat votul „contra celor trasate de actuala conducere a organizaţiei PSD Bihor”, Anta a anunțat că și-a depus demisia din funcția de consilier județean, gest „de maximă demnitate politică”.

Asta, spune Anta, nu înseamnă că renunță și la calitatea de membru al PSD, repetând că „gestul meu este în acord total cu valorile acestui partid, dar din păcate în dezacord cu interesele unui grup restrâns al conducerii PSD Bihor”.

Totodată, fostul consilier județean își exprimă speranța ca „demisia mea să fie un exemplu de demnitate politică şi pentru cei care conduc într-o asemenea manieră organizaţia PSD Bihor şi-i rog pe această cale să se gândească dacă nu cumva este oportun să-mi urmeze exemplul în dorinţa de a reforma şi recredibiliza organizaţia”.

De altfel, Anta și-a semnat mesajul în calitate de membru PSD, transmițând că a acționat „cu respect faţă de toţi oamenii din judetul Bihor”.

De notat că demisia acestuia din CJ Bihor a fost sugerată joi și de edilul din Sânmartin, Cristian Laza, al cărui consilier personal este la Primăria comunei. Acesta a afirmat că nici el nu este „adeptul blocajelor în administrație”, dar consideră că, „bune, rele”, deciziile conducerii PSD Bihor trebuie respectate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!