Restricţiile de circulaţie din intersecţia străzii Avram Iancu cu Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea se prelungesc din nou. Termenul pentru reluarea circulaţiei, stabilit iniţial pe sâmbăta trecută, iar apoi pentru miercuri, a fost amânat din nou, pentru sfârșitul săptămânii. Constructorii, care lucrează la adâncimi de 7 metri, se confruntă cu avarii ale conductelor întâlnite în cale, surpări ale malurilor şi izvoare de apă provenind din stratul freatic.

"Cel mai probabil începând de duminică seară..."

"Traficul auto în zonă va fi reluat, fără restricţii, cel mai probabil începând de duminică seară", a declarat marți pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Lucrările de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare din strada Avram Iancu au avansat cu greutate din cauza adâncimii de circa 7 metri la care se operează.

Iniţial, constructorii s-au confruntat cu surparea malurilor şanţului, după care a intervenit o avarie a conductei de canalizare ce deserveşte stațiunea Băile Felix, iar apoi săpăturile au dezgropat izvoare din stratul de apă freatică.

Miercuri după-amiază constructorii vidanjau apa din şanţ pentru a putea continua înlocuirea conductelor.

"Dacă nu intervin noi avarii, miercuri seară, după betonarea zonei afectate de lucrări, constructorii vor trece la asfaltare. Traficul efectiv va fi reluat, însă, abia la sfârşitul săptămânii", a explicat Sebastian Marchiş.

Trafic cu restricţii

Având în vedere stadiul lucrărilor, circulaţia prin intersecţia celor două străzi din capătul Parcului Nicolae Bălcescu (pe direcţia dinspre magazinul Karaviem către Bulevardul Decebal) va rămâne închisă zilele acestea.

Pe durata şantierului, şoferii care circulă dinspre magazinul Karaviem pot evita intersecţia prin viraj stânga, pe strada Alexandru Vaida Voivod.

În schimb, conducătorii auto pot circula, ca până acum, prin intersecţia afectată de lucrări pe sensul de mers dinspre strada Armatei Române spre strada Avram Iancu precum şi dinspre Parcul Bălcescu către magazinul Karaviem.

Până duminică, inclusiv, strada Mihail Kogălniceanu va funcţiona în continuare ca arteră cu dublu sens. Parcarea pe carosabil va rămâne interzisă pe tronsonul delimitat de intersecţiile cu strada Avram Iancu, din dreptul Liceului Teoretic Aurel Lazăr, şi Mihai Viteazul.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, traficul auto prin intersecţia străzilor Avram Iancu şi Evreilor Deportaţi a fost restricţionat începând de miercurea trecută pentru lucrări la reţeaua de apă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!