Așa arată evenimentele săptămânii trecute văzute prin ochii lui Bihorel:

Luni

Vio către Ghiusi: „Bravo, ați făcut un car alegoric care are legătură și cu orașul nostru. E vorba de Meridianul Zero. Sunt mândru de asta!”. „N-ai de ce. Când Columb naviga după tabelele Varadiensis, voi mâncați dropii, ascunși în bordeiele Bărăganului”.

Marți

Șeful de la Transporturi a venit să viziteze șantierele din județ. Era supărat pe Bolovan. „V-a acuzat că nu se mișcă nimic?”. „Nu, dar m-a dus la Gară să-mi explice cum e tram-trenul, cu autogara și pasajele subterane”. „Și ce-i rău în asta?”. „Păi, noi am convenit ca atunci când sunt eu pe teren, el să-mi țină locul, că jumătate din timpul de lucru și-l petrece cu oamenii de la CNAIR și Minister”.

Miercuri

Nae polițistul, despre bețivii și drogații care se urcă la volan: „Nu avem cu ce să-i testăm, că banii i-am dat pe BMW-uri”. „Și atunci îi lăsați să zburde în voie pe șosele?”. „Nu chiar în voie. La ce mașini tari avem, mergem în urmărirea lor, că avem și noi nevoie de puțină adrenalină, doar oameni suntem”.

Joi

Organizatorul spectacolului Pop-Simfonic de la Catedrală, puțin nedumerit: „Am reușit să strângem aproape trei mii de spectatori, să se mai obișnuiască și ei cu Filarmonica”. „Dar critici nu ați avut?”. „Cum să nu? Câțiva care au văzut titlul spectacolului au zis că precis iar e vorba de clanul Pop, care merge la Catedrală”.

Vineri

Lângă noi, în Ungaria, într-o singură zi au fost 13 cutremure. Tanti Zoe pensionara nu s-a mirat: „Maică, am o prietenă la Debrețin și mi-a zis că, la ce prețuri au ei acum în magazine, se cutremură toți clienții. Mai ales cei cu pensii mici, la vederea prețurilor, au suferit un atac de card”.

Sâmbătă

Un șefuț de la PSD, despre bugetarea participativă: „Am propus și eu câteva proiecte, pentru că știu cel mai bine ce vor concetățenii”. „Și ce proiecte ai propus?”. „Să se compenseze total gigacaloria, să se colecteze gratis gunoiul, să se dubleze salariile, că avem cel mai mic salariu din țară, să se oprească șantierele și să se dea vouchere de bere”.

Duminică

Un afacerist italian a furat apa din Criș. Cum ar fi să furăm și noi apa de la Veneția?

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!