Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat marți la Oradea pentru o scurtă vizită pe șantierul drumului de legătură între centura orașului și Autostrada Transilvania, a afirmat că „crede” că lucrările de pe tronsoanele din Bihor ale acesteia din urmă sunt deblocate.

În luna septembrie, a spus Grindeanu, ar putea fi semnate contractele de execuție pentru subsecțiunile dintre Biharia și Chiribiș, respectiv Chiribiș și Suplacu de Barcău.

„Cred că s-a finalizat”

„Într-un final, cred că s-a finalizat și acea poveste cu Chiribiș - Biharia pe care o știți foarte bine și care ieri cred că avea termenul de depunere contestații, informațiile pe care le avem până acum e că nu s-au depus niciun fel de contestații, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vom solicita documentele și vom semna contractul, ceea ce e un lucru foarte bun”, a spus ministrul Transporturilor.

Grindeanu a făcut referire la faptul că a cincea licitație pentru subsecțiunea 3C2 de 28,55 km, în urma căreia CNAIR a desemnat câștigătoare oferta de 785,21 milioane lei (fără TVA) a asocierii Precon Transilvania - Citadina 98, a fost contestată de alți doi ofertanți, Strabag și Erbașu Construcții, însă contestația a fost respinsă.

Contractul precedent, încheiat cu asocierea Trameco, Drum Asfalt, Drumuri Bihor, Vahostav SK, Water Drillings, pentru suma de 326 milioane lei, fusese reziliat de CNAIR în mai 2022.

„Cred că în septembrie”

Pe de altă parte, Grindeanu a declarat, cu referire la cealaltă subsecțiune din Bihor a Autostrăzii Transilvania, 3C1, dintre Chiribiș și Suplacu de Barcău, în lungime de 26,35 km, că și pentru aceasta ar putea fi încheiat un contract de execuție luna următoare, cu condiția să nu fie depuse contestații.

„Pentru celălalt tronson, Chiribiș - Suplacu de Barcău, de asemenea e în fază de finalizare licitația, eu cred că în luna septembrie vom putea semna contractul și acolo, astfel încât să închidem aceste tronsoane”, a spus ministrul.

În ce privește această bucată de autostradă, licitația este în faza de evaluare a ofertelor, cinci la număr, depuse de firme din România, Turcia și Ungaria.

Contractul anterior, încheiat cu asocierea Erbașu Construcții - Vahostav SK pentru suma de 524,956 milioane lei, a fost reziliat de CNAIR în mai 2022, iar noua licitație a fost lansată în ianuarie 2023.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!