Cum arată evenimentele săptămânii trecute văzute prin ochii lui Bihorel: 

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că Trump continuă cu confuziile. Zice că Ungaria se învecinează cu Rusia”. „N-a mințit. Conform planului făcut de Trump cu șefii de stat ai celor mai mari puteri militare, Ungaria, Rusia și China, noi o să ocupăm România, Rusia ocupă Ucraina și uite așa o să ne învecinăm din nou cu Uniunea Sovietică”.

Marți 

Extrem de Preasfințitul a explicat reticența lui cu privire la filmul „21 de rubini”: „Mie nu mi-e frică de ce se spune despre mine, dar n-am mers să văd filmul pentru că nu știam că e despre biserica noastră. Din grabă, când am citit invitația, am crezut că scrie nu „21 de rubini”, ci „21 de rabini”, așa că am dirijat-o către șeful comunității evreiești”. 

Miercuri

Procurorul care muncea noaptea pe coate și pe brânci cu o distinsă tânără polițistă se pare că va fi mutat în capitala județului. „E o mizerie ce mi se întâmplă, să ajung să muncesc la Oradea Mare”. „Dar nu acolo locuiți?”. „Eu sunt dedicat muncii și instituției. Iar dacă tot mă mută ăștia, măcar să-i găsească un loc și colegei mele”.

Joi

Un primar mi-a povestit de ce nu a pus în funcțiune bazinul de înot didactic: „Am cel puțin patru motive întemeiate. Nu există copii, nu are cine să-i învețe să înoate, și chiar dacă am avea tineri și profesori, nu am bani de apă să umplu bazinul”. „Și care-i al patrulea motiv?”. „Cât sunt eu la Primărie, nu dau banii pe prostii, ci numai pe salarii”.

Vineri

Nu l-am văzut de mult pe Alduitul. A ieșit la inaugurarea Drumului Apusenilor. „Eu de ani buni am simțit resursele turistice uriașe ale zonei”. „Te referi la Stâna de Vale și Coada Lacului?”. „Nu, mă refer la zona folclorică a Beiușului, acest Maglavit al bihorenilor”.

Sâmbătă

De vorbă cu patronul unuia dintre cele cinci restaurante închise de Protecția Consumatorului: „Cred că v-a atins urât măsura asta cu închiderea”. „M-a atins pe dracu’. Proștii mi-au cerut să închid localul imediat, chit că eram cu clienți în el. Iar clienții rămași închiși au mâncat și băut așa de mult că mi s-au dublat încasările”.

Duminică

Au apărut poze cu o vulpe surprinsă în timp ce fugea prin West Market. Adevărul e că mai ușor vezi o vulpe în acea piață decât o chitanță fiscală emisă de comercianți.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!