Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele de săptămâna trecută:

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că Viktor s-a apucat de campanie electorală la Salonta. Se plânge că, după ce au fost stăpâni 1.000 de ani, în ultima sută de ani au căzut pe locul doi”. „Și nu are dreptate?”. „Are. Eu propun să stăm și noi 1.000 de ani la cârmă, după care facem schimb”.

Marți

Mai mult ca Prefectul explică cum a fost cu falsificarea legitimațiilor de călătorie în studenție. „De fapt eu am declanșat încă de pe atunci o campanie anticorupție. Le-am dat foi de drum pe CFR celor de la particulară, așa că n-au mai fost nevoiți să facă blatul și să dea șpagă nașului, reducând drastic fenomenul de corupție”.

Miercuri

Echipa de fotbal a promovat în liga a II-a. Cel mai fericit a fost Birtașul, nu antrenorul. „Dacă nu ajungeam în liga a II-a, era cam greu să-i lămuresc pe mitici să ne dea aprobarea pentru noul stadion”. „Dar mulți comentează că ne trebuie o arenă de 30.000 de locuri”. „Tu nu vezi că nici noua sală a sporturilor nu o umplem decât foarte rar?”.

Joi

Primăreasa din Brusturi, nedumerită: „Acum mă cercetează pentru că le-am dat lemne conțăranilor. Nicicum nu-i bine. Când i-am dat omor unui sătean, m-au priponit. Acum, că le dau lemne, iar vor să mă lege. Mai bine făceam ca Bolovan, care nu dă nimănui nimic și prinde mandat după mandat fără probleme”.

Vineri

Gata, dacă vrem, putem zbura la Varșovia și de acolo în alte zeci de locuri. Un cârcotaș care doarme cu harta veche de acum 100 și ceva de ani sub cap s-a scandalizat. „Din Budapesta biletul e mai ieftin cu 30 de euro”. „Dar dacă pui taxa de autostradă, benzina și parcarea pe aeroportul din Budapesta, cum ies socotelile?”. „Dar mai bine să intre banii la ei decât la polonezi”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, supărată: „Am auzit că se demolează tipografia. E clar că vor să ne lase și fără ziare, și fără cărți”. „Păi, puteți citi ce vreți pe telefon”. „Bine că ești tu deștept! Și o să-mi împachetez zarzavaturile pentru iarnă în telefoane?”.

Duminică

Zi de votare. La cât de pregătiți au fost unii candidați, mă mir că am avut alegători.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!