Sportivii români continuă să urce pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, obţinând încă două medalii de argint în competiţiile de canotaj desfăşurate vineri. 

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel (foto jos) au cucerit medalia de argint în proba de dublu rame feminin, terminând cursa cu timpul de 7:02.97. Într-o competiţie dominată de echipajul Olandei încă de la început, echipajul românesc s-a aflat mult timp pe locul patru. Totuşi, pe ultimii 500 de metri, Vrînceanu şi Anghel au reușit o revenire spectaculoasă, depăşind echipajele din Lituania şi Australia pentru a urca pe locul doi, scrie Golazo.ro.

"O să ne bucurăm de medalie o oră, două, apoi ne concentrăm pentru ce urmează mâine (n.r. finala probei de 8+1 feminin). O să facem tot ce putem", a declarat Ioana Vrînceanu. Roxana Anghel a adăugat: "Olanda este o echipă puternică. Şi noi am fost foarte puternice, am venit pe 2, ne bucurăm foarte mult de acest rezultat, nu am cuvinte. E ultima mea cursă alături de Ioana, nu ştiam ce va fi. Mă bucur că am încheiat cu bine".


Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român 

Ultima medalie olimpică a României în această probă a fost obţinută în 2008, când Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu au câştigat aurul la Beijing.

Tot vineri, Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen (foto jos) au obţinut şi ele medalia de argint în proba de dublu vâsle categoria uşoară. După un start puternic cu echipajul din Marea Britanie în faţă, Cozmiuc şi van Groningen au reuşit să-şi menţină poziţia a doua până la final, rezistând unui atac puternic al Greciei, care s-a clasat pe locul trei.


Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român 

Pe de altă parte, vineri, în proba de dublu rame masculin, Arteni Florin şi Lehaci Florin au ratat medalia de bronz, clasându-se pe locul patru cu timpul de 6:25.61, după ce au fost în primele trei echipaje în prima parte a cursei.


Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român 

Cu aceste rezultate, Echipa olimpică a României numără acum şase medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, fiind clasată pe locul 11 în clasamentul naţiunilor. 

România are două medalii de aur, obţinute de înotătorul David Popovici la 200 metri liber şi de Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin, trei de argint, câştigate de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin şi cele de astăzi, şi una de bronz, obţinută de David Popovici la 100 metri liber.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!