Romulus Markovics, alias Romi Neguş, Aurel Sebastian Filimon și Berger Sándor Dávid, cei trei interlopi ridicaţi, luni, într-o operaţiune a poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, au ieşit după mai bine de 4 ore din sediul Poliţiei Bihor.
Acuzația: tentativă de omor
Potrivit surselor BIHOREANULUI, celor trei li s-au prelevat probe ADN şi au fost audiaţi, iar în cazul lui Filimon i s-a adus la cunoştinţă că are calitate de suspect, fiind pus sub urmărire penală sub acuzația de tentativă la omor.
Acţiunea s-a realizat într-un dosar care priveşte o reglare de conturi din 2014, din faţa Lotus Center, care s-a soldat cu rănirea lui Marius Lazăr, alias Ciobanu’, cunoscut recuperator şi bătăuş, ajuns în stare gravă la spital.
Dreptul la tăcere
Romi Neguş, care este inculpat deja în această cauză, a uzat, luni, de dreptul la tăcere, refuzând să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.
La fel a făcut, de altfel, şi când a ieşit din sediul Poliţiei. Însoţit de avocatul său, Lucian Negruţiu, de soţie şi mai mulţi prieteni, acesta a plecat grăbit, vizibil iritat de prezenţa jurnaliştilor. "Nu aveţi ce face, iar mă pozaţi?", a spus interlopul.
Luat de la terasă
Mai multe echipaje de Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, inclusiv "mascaţi" de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au descins, luni, la prânz, în trei zone ale oraşului, într-o operaţiune care a avut ca scop ridicarea celor trei interlopi orădeni.
Romulus Markovics a fost luat de pe o terasă, în zona Parcului 1 Decembrie, David Berger direct de pe stradă în timp ce Aurel Sebastian Filimon a fost ridicat de acasă.
Cei trei sunt bănuiţi că au participat la altercaţia din 2014, alături de Remus Balog şi Cristian Corodi, condamnaţi deja definitiv la închisoare cu executare în acest caz. Răfuiala, despre care BIHOREANUL a scris chiar recent, l-a vizat pe interlopul Marius Lazăr, atacat la ieşirea din sala de sport de patru bărbaţi cu feţele acoperite, preluaţi apoi de o altă persoană, aflată la volanul unui BMW, cu care apoi toţi au dispărut.
Ale cui sunt urmele?
După condamnarea lui Balog şi Corodi, ancheta în caz a continuat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, faţă de Markovics şi "persoane neidentificate", dosarul fiind clasat în trei rânduri, din lipsă de probe. Tot de atâtea ori, însă, avocaţii victimei au atacat soluţia, iar instanţa de judecată a dispus reluarea cercetărilor.
Ultima dată, verdictul a fost dat pe 7 septembrie 2020 de către judecătoarea Crina Muntean, cea care a şi descoperit o scăpare până atunci nesesizată de nimeni: deşi pe bâtele cu care a fost lovită victima au fost găsite profilurile genetice ale 5 persoane, anchetatorii s-au limitat până atunci să le compare doar cu cele ale lui Balog şi Corodi, nu şi ale celorlalţi suspecţi din cauză, cum e şi cazul lui Markovics, Filimon şi Berger.
Ca atare, judecătoarea a dispus reluarea anchetei, care acum e coordonată de fostul şef al DNA, Ciprian Man, acum procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor