Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că au fost semnate toate contractele pentru electrificarea căii ferate Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor, o investiție finanțată din bani europeni, prin PNRR, în valoare de 9,36 miliarde de lei, fără TVA.

„Toate contractele pentru electrificarea magistralei de Cale Ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - finanțate prin PNRR - sunt, de acum, semnate! CFR Infrastructură a semnat un nou contract cu o valoare de 1,61 miliarde de lei (fără TVA)!”, a scris, pe Facebook, Grindeanu. 

Noul contract se referă la sectorul Cluj Napoca - Arghireș și a fost semnat cu asocierea RailWorks, formată din firmele SC Arcada Company SA și SC Alstom Transport SA. Asocierea va elabora proiectul tehnic și va executa lucrările de electrificare și modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru viteza maximă de 160 km/h pe întreaga secțiune în lungime de 30,41 km, se arată pe site-ul CFR. 

„Asocierea de constructori români și francezi trebuie să finalizeze lucrările, pe cei 30,41 de km, în 42 de luni (6 luni proiectare și 36 de luni execuția lucrărilor)”, a precizat și Grindeanu. 

În total, vor fi modernizați 166,2 kilometri de cale ferată pe ruta Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor, lucrările fiind împărțite în patru tronsoane: lotul 1 Cluj Napoca – Aghireș, lotul 2 Aghireș – Poieni, lotul 3 Poieni – Aleșd și lotul 4 Aleșd – Episcopia Bihor.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!